Stuur ons een berichtje

KINK helpt je het Lowlands weekend door

Na drie jaar mogen we eindelijk weer naar de polder voor het Lowlands festival. Het is prima te begrijpen als je een Lowlands opfriscursus nodig hebt. Heb jij al ingepakt? Dan helpen de KINK-dj's je het weekend door.

Stefan Koren gaat voor het eerst naar Biddinghuizen en staat te popelen om het festival te leren kennen: "Het is mijn ontmaagding dus ik kijk kortweg uit naar Lowlands. De verhalen die ik heb gehoord zijn legendarisch dus mijn verwachtingen zijn hooggespannen." De sfeer, het terrein, het totaalplaatje, Stefan is benieuwd naar alle eerste indrukken.

MUZIEK

Jim Vorwald is wel eerder geweest, maar door vervoerperikelen heeft hij nooit een heel weekend kunnen doen. Om alles in te halen komt hij met een heel rijtje plannen: "Uiteraard heb ik zin om Arctic Monkeys, Wet Leg, Stromae, Yard Act en Sam Fender te zien. Maar Liam Gallagher staat bovenaan mijn lijstje. Die man heeft zo'n tof album gemaakt en wat ik van Knebworth heb gezien en gehoord heb is dit dé act om naartoe te gaan."

Onze Mr. Nieuwe Muziek, Jasper Leijdens, is overal en nergens te vinden tijdens dit festival. Met zo nu en dan een onderbreking bij de speciale bieren bar kijkt hij vooral uit naar de shows van Wet Leg, Sinaed O'Brian en Yard Act. Ook Cleopatrick, Palaye Royale en Shame staan op het lijstje van Leijdens: Die heb ik nog nooit gezien dus daar ben ik wel benieuwd naar."

OP AVONTUUR

Tessa Mol gaat al jaren naar Lowlands dus zij weet de spannende geheimen te vinden: ''Wat ik het tofste vind aan Lowlands? Je hoeft je er nooit te vervelen. Hoewel er genoeg muzikaal talent staat, is het ook zeker de moeite waard om verder te kijken. Duik het theater in, volg een lezing of schreeuw en zing mee tijdens een film in de Echo. Perfect om de voetjes ook even rust te geven''

Twintig jaar na zijn Lowlands debuut keert Michiel Veenstra na een korte corona-onderbreking voor de 19e keer terug naar de polder. In voorbereiding deelt hij de volgende wijsheid met je: "Don't let FOMO get the best of you. Je kunt nou eenmaal niet alles zien, zo is Lowlands. Staar je niet blind op alleen het muziekprogramma: als je in 2019 niet bij Hans en Steven Kazan was, heb je het beste optreden van dat jaar gemist." De allerbelangrijkste tip bewaart Michiel voor het laatst: " Eet minstens 1 keer een pannenkoek. Met stroop en poedersuiker."

KINK MEET-UP

Ben je nou zelf ook op Lowlands? Neem dan je KINK-shirt mee en kom zondag om 17:45 uur naar de INDIA voor de KINK meet-up! Dan proosten we met alle mede-KINK'ers op de goede muziek en kunnen we samen genieten van het optreden dat Yard Act daar geeft!

Datum

17 augustus 2022

SHARE

NU op KINK

Killers

When You Were Young

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje