Stuur ons een berichtje

KINK Cover 40: Johnny Cash met Hurt op één

Zondag 11 augustus hoorde je op KINK de meest verrassende covers ooit gemaakt. Je kon de afgelopen weken stemmen op jouw favoriete cover. Luisteraars van KINK plaatsten Johnny Cash met Hurt bovenaan de lijst.

Op positie twee in de KINK Cover 40 Torre Florim (de zanger van De Staat) met zijn cover van Firestarter (Origineel van Prodigy) en op plek drie noteerden we Muse met Feeling Good. De hele KINK Cover 40 is beschikbaar als podcast

De KINK Cover 40 is ontstaan uit een programma-onderdeel van KINK-dj Bas van Dalen. Dagelijks kon jij als luisteraar met de gratis KINK-app vertellen welke cover jij op KINK wilde horen. De oproep leverde iedere dag zoveel prachtige suggesties op, dat we de meest ingezonden suggesties hebben gebundeld in een lijst.

“De kracht van een cover is meestal de herkenbaarheid van een bekend liedje met de verrassing van de artiest die hem uitvoert”, zegt Bas over alle covers die worden ingestuurd met de KINK-app. “Uit de suggesties van luisteraars blijkt hun grote en brede muzikale oriëntatie. Een cover is natuurlijk de uitgelezen kans om je muzikale smaak te uiten, zeker als je van alternatieve muziek houdt. In bijna alle alternatieve genres, zijn bekende voorbeelden van bands die juist doorbreken met een vertaling van een bekende of uitgemolken supermarkthit vertaalt naar hun eigen muziekstijl. Het is vaak de eerste kennismaking met een relatief onbekende metal, punk of rock-artiest.”

Naast bovenstaande artiesten vind je ook covers gemaakt door o.a. Editors, Eddie Vedder, Placebo, Royal Blood en White Stripes in de lijst. Beluister de hele uitzending van de KINK Cover 40 als podcast

Datum

11 augustus 2019

SHARE

NU op KINK

David Bowie

Fame

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje