Stuur ons een berichtje

KINK 1500 ICON: K'S CHOICE

De Belgische band K's Choice is met recht een KINK Icon te noemen. Ze komen regelmatig voorbij op KINK en de band rondom Sam en Gert Bettens stond vorig jaar met maar liefst 5 nummers in de KINK 1500. Dit is het verhaal van K's Choice.

ONTSTAAN

K's Choice is een Belgische rockband uit Antwerpen. Kloppend hart van de band zijn Sam en Gert Bettens. In het begin van de jaren '90 speelden Sam (toen nog Sarah, sinds 2019 verklaarde Bettens voortaan als man door het leven te gaan) veel samen. Het ging behoorlijk goed, vooral Sam viel op door zijn opmerkelijke, rokerige stem. In 1993 namen Sam en Gert hun debuutalbum The Great Subconscious Club op onder de naam The Choice. 

Dat werd uiteindelijk K's Choice, toen ze op tour gingen in de VS. Daar werden ze gedwongen door een gelijknamige Amerikaanse groep, om hun naam te veranderen. Dat werd K's Choice. De K verwijst naar Jozef K. uit een boek (Het proces) van de Duitse schrijver Kafka. 

DOORBRAAK 

In 1995 dook K's Choice de studio in voor album nummer twee. Dat werd Paradise In Me. Op dit album staat onder andere 'Not An Addict', wat de grote doorbraak voor K's Choice betekende. Na dat jaar tourde de band mee als voorprogramma van Alanis Morissette. 

COCOON CRASH 

In 1998 was het derde album van K's Choice af: Cocoon Crash. Hierop staan onder andere de succesvolle singles 'Believe' (op #595 in de KINK 1500 van 2019) en 'Everything For Free (in 2019 op #486). Het album werd platina in zowel Nederland als Belgie. 

Er volgden al heel snel nog twee extra albums: in 1999 Extra Cocoon: All Acces en in 2000 brachten ze Almost Happy

PAUZE 

In oktober 2002 besluit de band een pauze in te lassen. Gert en Sam kiezen beiden een solo pad uit. Sam zong verschillende soundtracks in en bracht een solo EP en album uit. Gert was richtte zich meer op studioproductie. Vanaf 2007 begon het echter weer te kriebelen voor de band en in 2008 was K's Choice voor het eerst weer te zien in Nederland. 

ECHO MOUNTAIN EN TEGENWOORDIG

In 2010 was hun comeback écht, want toen kwam het nieuwe studioalbum Echo Mountain uit. Ook daarna gingen ze regelmatig de studio in en kwamen ze eruit met veel nieuw werk. Hun laatste werkt dateert uit 2018, toen deden Sam en Gert Bettens mee aan het Belgische programma Liefde Voor Muziek. Na deze opnames brachten ze het album LOVE = MUSIC uit. 

KINK 1500 

K's Choice stond vorig jaar 5 keer in de KINK 1500. Hoogste notering was voor 'Not An Addict' op nummer 235. Op #413 stond 'Everything For Free', op #565 'Mr. Freeze'. 'Believe' op #664 en 'Almost Happy' op #1058. 

Wil jij K's Choice dit jaar weer in de lijst? Stem dan nu op KINK.nl/1500 en luister vanaf maandag 25 oktober naar de lijst! 

Datum

10 oktober 2021

SHARE

NU op KINK

Green Day

Know Your Enemy

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje