Stuur ons een berichtje

Eurosport

Kijk de super line-up van de Olympische Sluitingsceremonie terug!

De geruchten gonsden al langere tijd en tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs werden ze allemaal ingewilligd. Niet alleen sprong Mission Impossible-acteur Tom Cruise van het dak van het Stade de France, ook Phoenix, Air, The Red Hot Chilli Peppers en Billie Eilish maakten hun opwachting!

Het waren de succesvolste Olympische Zomerspelen ooit voor Team NL, maar ook voor de liefhebber van goede muziek waren deze Spelen een hoogtepunt. Bij de openingsceremonie was bijvoorbeeld al een fantastisch optreden van Gojira te zien. Maar de Fransen hadden duidelijk nog troeven achter de hand gehouden. Want hoewel een gehoopte reünie van het Franse DJ-duo Daft Punk uit bleef, waren er wel genoeg andere top artiesten te bewonderen.

PHOENIX & AIR

Zo stonden de Franse indierockers van Phoenix tijdens de sluitingsceremonie op het podium. In het midden van het enorme Stade de France gaf de band een hele fijne show, onder toeziend oog van Olympische toppers als Femke Bol en Harrie Lavreysen. Verschillende gast artiesten sloten aan bij de band, waaronder Vampire Weekend-frontman Ezra Koenig. En voor wie dat niet genoeg was, kwam ook Air op het podium.

LA28

Vervolgens werd de Olympische vlag overgedragen aan de burgemeester van Los Angeles, de stad die het evenement over 4 jaar mag organiseren. Zij gaf op haar beurt de vlag mee aan Hollywoodster Tom Cruise, die hem op spectaculaire wijze naar LA bracht. Met behulp van Amerikaanse sporters kwam de witte vlag met de Olympische ringen aan op Venice Beach waar The Red Hot Chilli Peppers al klaar stonden om een hele energieke show te geven. Niet veel later maakte ook Billie Eilish en Snoop Dogg hun opwachting. In een paar minuten tijd liet Los Angeles vast zien dat er in 2024 hele grote wereldsterren te zien zullen zijn tijdens het grootste sportevenement ter wereld. En dit keer niet alleen op het veld of in het zwembad, maar zeker ook op het podium!

Datum

12 augustus 2024

SHARE

NU op KINK

Gaslight Anthem

The '59 Sound

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje