Stuur ons een berichtje

Jimi Hendrix krijgt officiele docu

Bao Nguyen, bekend van zijn Emmy-genomineerde documentaire *The Greatest Night in Pop*, werkt aan een nieuwe, goedgekeurde documentaire over het leven van rocklegende Jimi Hendrix. De documentaire, gaat simpelweg*Jimi* heten.

In de film zie je hoe Hendrix in 1966 als onbekende muzikant in het bruisende Londen arriveert en binnen een jaar uitgroeit tot een van de grootste gitaristen ooit.

In *Jimi* worden nieuwe interviews, nooit eerder vertoonde foto's en zorgvuldig gerestaureerde archiefbeelden gecombineerd met de legendarische muziek van Hendrix. De film belicht de invloed die zijn tijd in Londen had op zijn muzikale ontwikkeling en hoe hij de wereld veroverde met zijn revolutionaire gitaarspel. 

GROTE EER

Regisseur Bao Nguyen beschrijft het als een grote eer om het verhaal van Hendrix tijdens zijn Londense jaren te vertellen. Hij streeft ernaar de creatieve energie van de jaren '60 en Hendrix' opmars naar supersterrendom vast te leggen, met als hoogtepunt zijn legendarische optreden op het Monterey Pop Festival in 1967.

Datum

9 september 2024

SHARE

NU op KINK

Gaslight Anthem

The '59 Sound

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje