Stuur ons een berichtje

Jack White en andere artiesten die met hun kinderen optreden

Diverse tourende artiesten nemen geregeld hun hele gezin mee. Dan hebben we het niet alleen over de Ouwe Rotten van Iron Maiden die de bands heb hun zonen en dochters in het voorprogramma hebben, maar ook gewoon over pa en ma die lekker burgerlijk met de kids de wereld over gaan.

JACK EN SCARLETT WHITE

Het meest recente voorbeeld is Jack White. Zijn dochter Scarlett White stond in thuisbasis Nashville met vader op hget podium waar ze 'Hardest Button to Button' op basgitaar mocht mee spelen. Moeder, en Jack White's ex-vrouw, Karen Elson keek trots toe. Op instagram schrijft ze: "My beautiful, kind, never wants to be the center of attention with a heart of solid gold daughter. What a sweet moment with her papa bear. I’ll stop embarrassing you now Scarlett." Ze kon op enthousiaste reactie rekenen van o.a. Garbage en Alisson Mosshart. 

EDDIE EN OLIVIA VEDDER

Dat de appel niet ver van de boom valt, geldt ook voor de familie Vedder. De Pearl Jam frontman heeft samen met zijn dochter een track geschreven met de toepasselijke titel 'My Father's Daughter.' De track is onderdeel van de soundtrack voor de film Flag Day uit 2021. Dat zelfde jaar haalde Eddie Vedder zijn dochter het podium op tijdens het, eveneens toepasselijk genaamde, Ohana Festival om het nummer live ten gehore te brengen. 

DAVE EN VIOLET GROHL

De indruk die Sean Hawkins maakte tijdens het eerbetoon aan zijn vader zullen we nooit vergeten. Maar hij was niet de enige aanwezige Foo Fighters erfgenaam. Ook de oudste dochter van Dave, Violet Grohl was aanwezig. Tijdens de Los Angeles editie van de Taylor Hawkins Tribute Show zong de zestien jaar oude Violet Leonnard Cohen's 'Hallelujah.' Ook tijdens reguliere optredens van Foo Fighters is Violet nooit ver weg. Dave Grohl geeft toe in Time Magazine: “I used to tour nine months out of the year, now I don’t like being away from my kids for more than 12 days,”

LENNY EN ZOE KRAVITZ

Inmiddels is Zoe Kravitz een gevestigde naam, met als meest als absolute doorbraak haar rol als Catwoman naast Robert Pattinson in The Batman. Maar het is nog niet zo heel lang geleden zat ze nog heel bescheiden naast vader Lenny op het podium stond. Waar haar vader de ultieme Rockster uithangt, staat Zoe er verlegen bij met de tamboerijn, maar talent zit duidelijk in de familie. 

TRAVIS EN LANDON BARKER

Het kan ook andersom. Landon Barker doet zijn best om zijn vader's voetsporen te treden. De negentienjarige zoon van de Blink-182 drummer begon met een voorzichtige rap-carriere maar is inmiddels uitgegroeit tot een verdienstelijk muzikant in de hippe Los Angeles Scene. Zo trad hij niet alleen op met Emo-rapper Jxdn en Machine Gun Kelly, maar ook met vadertje Travis achter het drumstel. 

BRUCE EN JESSICA SPRINGSTEEN

Het is een waar deja vu. Tijdens een optreden in Parijs staat tijdens 'Dancing in the Dark' niet Courtney Cox, maar dochter van Bruce, Jessica Springsteen op het podium. Overigens staat Jessica liever op een ander soort podium. Ze is namelijk professioneel atleet en heeft in de afgelopen tien jaar diverse keren mee gedaan aan Olympisch paardrijden. 

Datum

19 januari 2023

SHARE

NU op KINK

Fontaines D.C.

In The Modern World

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje