Stuur ons een berichtje

In memoriam: Arjen Grolleman

In aanloop naar de wederopstanding van KINK is het vaak over hem gegaan: Arjen Grolleman. Kink FM DJ van het eerste uur, de enige die overbleef toen de zender dreigde om te vallen en de belichaming van waar Kink voor stond: Arjen was Kink, Kink was Arjen. Toen Arjen zo onverwachts overleed in januari 2010 was dat - zo bleek anderhalf jaar later ook - het einde van Kink FM.

Wat we ook doen met KINK, niks zal het gemis van zijn scherpte, humor, kennis, inspiratie en ongebreidelde liefde voor muziek kunnen doen vergeten. Maar dat moeten we ook niet willen. Arjen zullen en kunnen we nooit vergeten. Zonder Arjen was ik zelf niet serieus voor een plek op de radio gaan strijden en had ik nu niet daardoor de positie verworven om het nieuwe KINK te mogen inrichten. Zonder Arjen had het oude Kink FM niet zo’n onuitwisbare plek in de harten van alle fervente luisteraars weten te veroveren. En zonder Arjen waren er zoveel mensen die nu op mooie en belangrijke plekken in de radiowereld zitten niet in staat geweest de eerste stappen op hun vakgebied te zetten.

Zonder Arjen geen Kink FM en derhalve zonder Arjen ook niet het nieuwe KINK. Maar het wordt wel het nieuwe KINK zonder Arjen. Die pijn voelen we vandaag net wat meer, exact negen jaar na het invallen van de stilte.

Negen jaar geleden maakte die stilte al snel plaats voor troostende muziek, met voorop het favoriete nummer van Arjen, dat op de dag van zijn uitvaart synchroon op alle Nederlandse radiozenders te horen was en een maand later op zijn memorial live ten gehore werd gebracht door Marc Almond zelf: Tears Run Rings.

Ook vandaag zetten we ‘m op: het laatste jaar dat we dat niet op de radio zelf doen, volgend jaar zal het weer klinken op KINK.
Bedankt voor alles Grol, nogmaals en voor altijd.

Michiel Veenstra

Datum

20 januari 2019

SHARE

NU op KINK

Liquido

Narcotic

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje