Stuur ons een berichtje

geenhogerebtw.nl

"Ik denk dat je al snel tussen de 5 en 10 euro meer kwijt bent aan een concertkaartje"

Met grote oranje advertenties in verschillende kranten vroegen meerdere sectoren het nieuwe kabinet om af te zien van een btw-verhoging. In het regeerakkoord op hoofdlijnen staat dat bijvoorbeeld de belasting op voetbalwedstrijden, boeken en concerten omhoog gaat. "Ik denk dat je al snel tussen de 5 en 10 euro meer kwijt bent aan een middelgrote artiest", aldus Minke Weeda van poppodium Rotown.

Met de verhoging van 9% naar 21% zal de gemiddelde concertganger dus 5 tot 10 euro meer kwijt zijn aan een kaartje dan nu. "Dat klinkt als een vrij laag bedrag", zegt Weeda bij KINK-dj Tim Op het Broek. "Maar als jij maandelijks naar een concert gaat, of vaak gaat dansen, dan tikt dat aan."

Daarom steunt Rotown de actie van de verschillende sectoren, net als NOC*NSF, Koninklijke Horeca Nederland en andere grote organisaties in de getroffen sectoren. "Wij hebben de actie ondersteund, maar hebben dat wel gedaan door uit te leggen hoe het voor ons in elkaar steekt", zegt Weeda, die hoopt dat de politiek met dit statement voldoende overtuigd is om de verhoging toch niet door te voeren. "Hopelijk hoeven we niet veel meer te doen dan mensen erop te wijzen dat dit geen goed idee is". Om die reden heeft Rotown voorlopig ook nog geen plannen voor een groter protest, maar: "Mocht het dan toch doorgevoerd worden, dan zien we wel weer verder."

00:00
03:22

Datum

3 juni 2024

SHARE

NU op KINK

Depeche Mode

It's No Good

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje