Stuur ons een berichtje

Gideon Schaap

Hos mee in de grootste online moshpit ooit

Het Utrechtse rocktrio Counter Jib organiseert op woensdag 6 mei om 20:00 een wereldrecordpoging ‘online moshpit bouwen’. Hiermee wil de band thuisblijvend Nederland, dat het zonder zomerfestivals moet doen dit jaar, een uitlaatklep bieden.

Sinds het kabinet op 21 april de corona maatregelen in Nederland heeft verlengd zijn alle concerten en festivals tot 1 september 2020 afgelast. Om de thuisblijvende liefhebbers van live muziek alsnog een festivalervaring te bieden nodigt de rockgroep iedereen uit om op een gezet tijdstip in een online Zoom-meeting een moshpit te bouwen. In een instructievideo dansen de bandleden, gehuld in festivaloutfit en met drankjes in de hand, wild door de kamer op harde gitaarriffs die een hint geven van de nieuwe single ‘Fire’ waarop de recordpoging zal plaatsvinden. ‘Hoe agressief een moshpit er normaal gesproken ook uitziet, het is juist een goede uitlaatklep voor opgekropte energie.’, aldus zanger/bassist Florian Wolff. ‘Het kan een zeer helende ervaring zijn om met z’n allen tegen elkaar op te springen. Mensen ervaren in deze tijd gevoelens van verdriet, boosheid of angst en kunnen die in veel gevallen niet kwijt.”

KINK-dj Michiel Veenstra sprak met Florian over het initatief. Dat gesprek kun je hieronder beluisteren. Meedoen aan de online moshpit kan via deze site.

00:00
07:56
Hos mee in de online moshpit van Counter Jib

Datum

6 mei 2020

SHARE

NU op KINK

Franz Ferdinand

Audacious

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje