Stuur ons een berichtje

Hoogtepunten van The Great Escape 2019 en luister de uitzendingen terug

Dit weekend was Jasper Leijdens voor KINK op het The Great Escape Festival in het Engelse Brighton, waar hij veel nieuwe muziek ontdekte, en elke dag radio maakte. Bekijk hieronder de muzikale hoogtepunten.

Hoogtepunten van The Great Escape? Het zijn er teveel om op te noemen. In totaal speelden er dit jaar op het festival zo'n 450 bands en artiesten, verspreid over 35 podia door de stad. Hieronder kun je wat muzikale hoogtepunten (in willekeurige volgorde) vinden waar Jasper mee terug kwam.

Sports Team
Jasper: 'De show van Sports Team was een sensatie. In totaal waren er zo'n 5 of 6 mensen vanuit het publiek aan het crowdsurfen, en de show zat lekker in elkaar. Live favoriet 'Kutcher' (Ja, een track over Ashton Kutcher) viel goed, en Alex, de frontman van Sports Team staat op het podium als een jonge Mick Jagger, als je kijkt naar zijn bewegingen. Over een paar weken spelen ze op Best Kept Secret, en daarna nog op Loose Ends.

Inhaler
Jasper: 'De band Inhaler ontdekte ik toen de show van FEET was afgelopen. Deze band stond op een klein podium buiten bij het strand. Ze komen uit Ierland, en waar ik pas later achter kwam: het is de band van de 19-jarige zoon van Bono, van U2! En nu ik het weet hoor je dat ook wel. Fijne band!'

Alex Lahey
Jasper: 'De ex-KINK XL Don't Be So Hard On Yourself was al geweldig, maar live brengt ze echt een rock 'n' roll show. Alex Lahey is klaar voor een volgende stap, met haar album 'The Best Of Luck Club'. Naast de muziek, zijn ook de teksten op haar nieuwe album belangrijk, en bevatten ze maatschappelijke thema's. En een pluspunt: ze speelt de saxofoon live op het podium!'

Alfie Templeman
Jasper: 'Alfie is zestien, en heeft zijn band in zijn schoolperiode's verzameld. 1'tje van de basisschool, en de andere twee de afgelopen jaren. Je ziet de lol vanaf het podium, en dat ze bevriend zijn. Daardoor zijn ze ook goed op elkaar ingespeeld. Zijn debuut EP kwam vorig jaar uit, en ik verwacht veel van zijn komende werk. Deze show was in ieder geval al een heel mooi voorproefje!'

The Amazons
Jasper: 'Rock muziek zoals het bedoeld is! The Amazons zijn terug, na het debuutalbum uit 2017 komt er nu een nieuw album aan, eind deze maand. 'Doubt It' is de nieuwste single, en volgens Matt Thomson, de zanger van de band is dit de beste track die ze ooit geschreven hebben. De show in Coalition was in ieder geval heel strak, druk en zweterig! De band is gelukkig vaak in Nederland deze zomer, aanrader om ze te gaan zien!'

APRE
Jasper: 'APRE speelde vorig jaar al in het voorprogramma van Sam Fender in Utrecht, maar het afgelopen half jaar is de liveshow nog sterker geworden. Met een drumpad en liveband zijn Charlie en Jules nu op pad om Engeland te veroveren. Na een paar EP's en singles is het nu hopenlijk ook tijd voor een album.

Ruby Fields
Jasper: 'Waar Ruby Fields op haar singles misschien wat rustig klinkt, live rockt ze met haar band van het podium af. Ze komt uit Australië, en tijdens de Aussie BBQ op het strand was ze een hele fijne opener op de zaterdag. Een album van zeven tracks kwam al uit, maar inmiddels is er alweer een nieuwe single 'Trouble' bij.

En natuurlijk waren er veel meer hoogtepunten. Nog meer muziek van het festival kun je horen in de uitzendingen van Met Het OOR Op Morgen vanaf het festival. Beluister hieronder alle uitzendingen, met interviews met Alex LaheyAlfie TemplemanFEETSports TeamThe Murder CapitalBlack HoneyLIFEThe AmazonsMini MansionsWhispering Sons terug.

00:00
57:19
00:00
59:22
00:00
58:31
00:00
59:47

Datum

13 mei 2019

SHARE

NU op KINK

Kings Of Leon

Don't Matter

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje