Stuur ons een berichtje

Hoe erg is die jeuk nou eigenlijk van de processierups?

Sinds een paar jaar en zeker sinds Best Kept Secret 2018 niet meer weg te denken van het Nederlandse festivalseizoen (helaas:) de eikenprocessierups. Ook dit jaar weer een bron van ergernis en jeuk. Maar hoe erg is die jeuk dan?

Veel mensen hebben er al mee te maken gehad, maar net zoveel ook niet. Dus, wat moet je verwachten, zo vroeg Michiel zich vanmorgen af tijdens de KINKSTART. Een greep uit de reacties:

Ja dat is echt klote die rups! Bultjes en jeuk all over. Vooral voor kinderen. Die hebben echt last! - Olaf

Toen ik dinsdag lekker een duik had genomen in de amstel en mijn billen in bikini op mijn handdoekje parkeerde, had de microhaartjes niet zien liggen en nu heb ik prachtige bultjes op mijn achterste. Ze jeuken erg. Wildplassen in het vondelpark woensdag betekende dat ik er nog een paar in mijn gezicht en hals bijkreeg. Vooralsnog is het met wat vloeken en niet-krabben wel te doen. - Melanie

Ikzelf heb er weinig last van terwijl mijn collega's zich het schompes krabben en tubes vol aloë vera smeren. - Sietse

Luisteraar Claire maakte voor het eerst kennis met de rups na Best Kept Secret 2018 en dacht in eerste instantie dat ze onder de muggenbulten zat, zon vertelde ze aan Michiel:

00:00
05:15
Claire weet hoe ellendig de jeuk van de eikenprocessierups is

Annelijn was op Rock Werchter. Daar werd het terrein ontruimd vanwegen de rups. Of viel het mee? Tim Op het Broek vroeg het in KINK RUSH HOUR

00:00
01:14
Rups

Datum

28 juni 2019

SHARE

NU op KINK

Alabama Shakes

Hold On

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje