Stuur ons een berichtje

Groot deel van Britse muzikanten ervaart seksuele intimidatie in de industrie

Bijna de helft van alle muzikanten in het Verenigd Koninkrijk heeft te maken gehad met seksuele intimidatie in de industrie beweert The Musicians’ Union.

The Muscians’ Union voerde een onderzoek uit onder 725 Britse artiesten en ontdekte dat 48% van deze artiesten beweert last te hebben (gehad) van seksuele intimidatie tijdens hun werk. Hiervan gaf 85% van de slachtoffers aan dat ze te bang zijn om vervolg stappen te nemen tegen de daders omdat er 'te weinig gevolgen zullen zijn voor de daders.'

Ook beweert het onderzoek dat de veel jonge muzikanten die slachtoffer zijn van seksuele intimidatie de industrie weer verlaten.

Algemeen secretaris bij de vakbond Naomi Pohl zegt over het probleem dat veel artiesten die hun verhaal publiekelijk hebben uitgesproken voor de rechter worden gesleept wegens laster. Ook is het voor de slachtoffers lastig om zich uit te spreken omdat de gevolgen verwoestend zijn voor hun carrière en/of persoonlijke leven.

The Muscians’ Union roept de Britse regering om een nieuwe wettelijke gedragscode te introduceren en om het te verplichten dat er maatregelen worden genomen voor het beschermen tegen pesterijen en slachtofferschap. De regering heeft nog niet gereageerd op dit verzoek.

Datum

24 oktober 2019

SHARE

NU op KINK

Ugly Kid Joe

Everything About You

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje