Stuur ons een berichtje

Goed nieuws: death metal maakt vrolijk

Gek op death metal? Dan ben je in aanleg een vrolijk mens, zo blijkt uit officieel onderzoek.

Mensen die veel naar death metal luisteren, zijn niet ongevoeliger voor gewelddadige beelden dan mensen met een andere muzieksmaak. Dat blijkt uit een studie van de Macquarie University in Australië. Sterker nog, death metal roept vooral vreugde-gevoelens op, aldus de studie.

Voor het onderzoek werden mensen blootgesteld aan gewelddadige video's, terwijl ze naar muziek luisterden. Het ene deel kreeg Happy van Pharrell te horen, terwijl de andere helft Eaten van Bloodbath moest luisteren.

 

Wat bleek? Beide testgroepen hadden gelijwaardige reacties op wat ze te zien kregen. Death metal luisteren maakt dus niet gevoelloos voor geweld, zo concludeert het onderzoek. “De fans van death metal zijn vriendelijke mensen”, zegt professor Bill Thompson, die het onderzoek uitvoerde. “Ze gaan niet naar buiten om mensen pijn te doen.” In tegendeel zelfs: volgens professor Thompson zijn vreugde en ‘empowerment’ de dominerende emotionele reacties op het muziekgenre.

Dit nieuws, naast nieuws over Pinkpop, Pukkelpop en de Red Hot Chili Peppers is ook te horen in de Daily KINK van vandaag.

00:00
04:24

Datum

14 maart 2019

SHARE

NU op KINK

Simple Minds

Promised You A Miracle

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje