Stuur ons een berichtje

Gitarist John Frusciante keer terug bij Red Hot Chili Peppers

Na een afwezigheid van tien jaar keert de legendarische gitarist John Frusciante terug bij Red Hot Chili Peppers. Josh Klinghoffer verlaat de band.

RED HOT CHILI PEPPERS

Red Hot Chili Peppers maakte via een bericht op Instagram bekend dat gitarist Josh Klinghoffer de band gaat verlaten. Hij was de afgelopen tien jaar met de band mee op tour en was te horen op platen I'm With You en The Getaway. De reden voor het verlaten van de band wordt niet bekend gemaakt. Ook werd meteen bekend gemaakt dat legendarische gitaris John Frusciante opnieuw terugkeert na een afwezigheid van tien jaar. 

PINKPOP

Deze zomer staan de Peppers op Pinkpop en sluiten ze de vrijdag af van het festival. In 2016 was de band voor het laatst te zien in Nederland. Ook toen sloten ze de vrijdag van Pinkpop af en gaven ze een show in een uitverkochte Ziggo Dome. 

JOHN FRUSCIANTE

John Frusciante is twee keer eerder uit Red Hot Chili Peppers gestapt. Na het succes van Bloog Sugar Sex Magik vond de gitarist het lastig om met de bijbehorende roem om te gaan en stapte hij tijdens de tournee van het desbetreffende album uit de band. Vervolgens werd hij vervangen door Dave Navarro, oud Jane's Addiction gitarist. In 1998 werd John weer bij Red Hot Chili Peppers gevraagd en heeft hij mee gewerkt aan de album Californication, By The Way en Stadium Arcadium. In 2009 verliet hij weer de band. Toendertijd werd hij vervangen door Josh Klinghoffer die nu de band gaat verlaten. 

Luisteraar Jasper is een enorme Red Hot Chili Peppers-fan. Eigenlijk vanaf het moment dat 'Under The Bridge' werd uitgebracht. Hij is zo'n groot fan dat hij zelfs het logo van de band getatoeëerd heeft. Waarom het nou zo'n big deal is dat John Frusciante terugkeert? Jasper vertelde het vanochtend aan Michiel veenstra in KINKSTART. 

Datum

16 december 2019

SHARE

NU op KINK

Jack White

That's How I'm Feeling

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje