Stuur ons een berichtje

Gitarist Eddie van Halen overleden

De Nederlands-Amerikaanse gitarist Eddie van Halen is overleden. Eddie van Halen was de oprichter van de hardrock band Van Halen. Hij leed al enkele jaren aan keelkanker en overleed op 65-jarige leeftijd.

Erg treurig nieuws: gitarist Eddie Van Halen is overleden. De zoon van Van Halen, Wolfgang Van Halen, maakte het overlijden bekend via Twitter: 'Ik kan niet geloven dat ik dit moet schrijven, maar mijn vader, Edward Lodewijk van Halen, heeft zijn lange en hevige strijd tegen kanker deze ochtend verloren." 

Eddie Van Halen was een van de beroemdste gitaristen, met Nederlandse roots. Eddie is in 1955 Amsterdam geboren. In de vroege jaren 70 richtte hij in Los Angeles samen met zijn broer Alex de hardrockband Van Halen op. Naam van hun debuutalbum werd Van Halen, uitgebracht in 1978. Het was een van de meest succesvolle debuutplaten van het decennium.

KINK DNA CLASSICS

Op KINK DNA Classics staan we vanmiddag, tussen 14:00 en 15:00 uur, stil bij zijn overlijden en zijn overweldigende oeuvre. Een uur lang Eddie Van Halen. Welke track mag absoluut niet ontbreken? 

KINK DNA Classics is te beluisteren via KINK.nl en de app. Vanavond om 21:00 uur hoor je de herhaling.

00:00
51:42

Datum

6 oktober 2020

SHARE

NU op KINK

Rolling Stones

Gimme Shelter

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje