Stuur ons een berichtje

Gigit's top 5 - week 31

De gebruikers van concert-app Gigit bezochten weer behoorlijk wat festivals en concerten afgelopen week. Week 31 bleek een nostalgisch weekje te zijn, zo blijkt uit de top 5.

5. Heidenroosje @ Huntenpop

"Teringtyfustakkevet"

Heideroosjes is na 7 jaar afwezigheid weer even terug om te vieren dat ze precies 30 jaar geleden begonnen. Een jubileum kun je het natuurlijk niet echt noemen als je al 7 jaar niks meer doet, maar een feestje geven kan evengoed. Dat deden de Limburgse punkers afgelopen weekend op (het eveneens 30-jarige) Huntenpop. Zo rocken nog steeds! 

Gemiddeld cijfer: 4.0 uit 5. 

4. Queensrÿche @ Effenaar

"Mega" 

Nog zo'n band die in de jaren '80 begon en floreerde in de '90s: Queensrÿche. En ook net als Heideroosjes leek er in 2012 een einde te komen aan de band. In het geval van Queensrÿche omdat de zanger Geoff Tate uit de band werd gezet. Met Crimson Glory zanger Todd de La Torre als vervanger rocken de metalheads echter weer als voorheen. En dat heeft de Effenaar geweten. 

Gemiddeld cijfer 4.2 uit 5. 

3. 25 Years Charly Lownoise & Mental Theo @ Solar

"Wonderful days" 

Sommige acts teren al langer op nostalgie dan op hun daadwerkelijke hoogtijdagen. Vervloekt door velen, onweerstaanbare guilty pleasure voor anderen. De gezellig 90's brabogabbers kregen de voetjes van de vloer op Solar. 

Gemiddeld cijfer 4.4 uit 5. 

2. Ilse de Lange @ Huntenpop

"Onze Ilse" 

Iemand die zeker niet op nostalgie teert, is Ilse de Lange. Van verlegen countryzangeresje tot Nederlandse popprinses (en aanstekelijke positiviteitsgoeroe). Ilse de Lange blijft zichzelf opnieuw uitvinden en nieuwe generaties aan zich binden. Afgelopen week speelde ze een thuiswedstrijd in de Achterhoek. Een warm bad voor beide partijen. 

Gemiddeld cijfer: 4.5 uit 5.

1. Keane @ Lokerse Feesten

"Meezingers" 

Een jaar geleden waren daar ineens weer voor een eenmalig optreden: Keane. Dat beviel blijkbaar goed, want in februari kondigde de Britse band aan dat er nieuwe muziek op komst is. In Lokeren moest de band het echter nog vooral hebben van de oude hits. Nummers als Is It Any Wonder en Crystal Ball blijken stiemen uitgegroeid tot ware meezingklassiekertjes. "Fijn dat ze terug zijn", "heerlijk", "meer van dit." 

Gemiddeld cijfer: 4.6 uit 5. 

Stem mee

Wil jij zelf ook je stem laten horen en gigs raten? Dat kan door de
optredens die je bezoekt " in te checken" in de Gigit app. Deze is te
downloaden in de App Store (momenteel alleen nog voor iOS). Meer
hierover op https://getgigit.com

Datum

5 augustus 2019

SHARE

NU op KINK

Green Day

Know Your Enemy

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje