Stuur ons een berichtje

Geen nieuwe bezoekers meer welkom op metalfestival Wacken Open Air: "Ga naar huis"

Het is één van de grootste metalfestivals van Europa en met onder andere Iron Maiden, Dropkick Murphys en Megadeth nog op het programma, staat er een veelbelovend weekend voor de deur. Hoewel de regen inmiddels flink roet in het eten lijkt te gooien. Het Duitse Wacken Open Air moet namelijk bezoekers weigeren, omdat het terrein het anders niet aan kan.

Tienduizenden metalfans trekken al jaren richting het Duitse Wacken, om een kleine week te genieten van de allerbeste metal en hardrock artiesten. Ook deze week gingen zo'n 80.000 bezoekers richting het festivalterrein, wat inmiddels veranderd is in een grote modderpoel.

Door de aanhoudende regen heeft de organisatie besloten om bezoekers die nog naar het festival moeten komen, te weigeren. "Alle verdere reizen moeten met onmiddellijke ingang worden stopgezet en geannuleerd", laat de organisatie weten. "We zijn erg verdrietig, maar de aanhoudende moeilijke weerssituatie laat ons helaas geen andere keuze."

Jochen Lumeij is op het festivalterrein als jurylid bij de Metal Battle. Hij vertelde vanmiddag aan KINK-dj Stefan Koren dat er, naast het weigeren van publiek, ook al een hoop optredens zijn geannuleerd. "Er zijn zeven bands geweest bij de Metal Battle die niet konden optreden, waaronder één band uit Argentinië." Maar, die band gaat niet helemaal met lege handen terug naar hun thuisland. "Volgend jaar mogen ze op het grote podium staan".

CAMPING

Sinds dinsdagavond mogen mensen de camping niet meer op. Om hun eigen veiligheid worden de massa's aan bezoekers terug naar huis gestuurd. Het is simpelweg te modderig op de camping. Jochen prijst zich gelukkig met z'n caravan: "Ik kan me voorstellen dat als je in een tentje ligt op de normale camping, dat moet de hel zijn. Het is onmodelijk om je tent moddervrij te houden." Toch is hij hoopvol voor de rest van het weekend. Terwijl er in Wacken een bescheiden miezerbuitje naar beneden komt, vertelt hij nuchter: "Vrijdag en zaterdag schijnt het gewoon droog te worden. Die modder droogt vanzelf op." 

00:00
04:13

Datum

2 augustus 2023

SHARE

NU op KINK

T Rex

Get It On (bang A Gong)

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje