Stuur ons een berichtje

Gaat die Oasis Reunie eindelijk plaats vinden? Noel Zegt nooit nooit

In 2009 was het officieel voorbij met Oasis. Een laatste show in Frankrijk werd geannuleerd en toen was het officieel voorbij. Dat betekent de eeuwige breuk tussen de broertjes Gallagher volgend jaar officieel 15 jaar geleden is. Komt daar in het jubileum jaar verandering in? 'I said maybeeeeeeeeee.'

De geruchtenmolen draait op volle toeren. Als Blur aan een reunie begint, kunnen de Britpop rivalen van Oasis natuurlijk niet ver achter blijven. In 2009 verliet Noel met veel bombarie de band. De oudere van de twee broers kondigde zijn vertrek aan met de woorden "I simply could not go on working with Liam a day longer." Flash forward naar een interview met Noel op 17 januari 2023 waarin hij zegt: "You should never say never." Hij geeft daarbij aan dat het een verzameling hele bijzondere omstandigheden vereist, maar dat de kansen zich zomaar aan kunnen dienen. 

NIEUWE MUZIEK

Het interview met Noel was ter aanleiding van het nieuwe High Flying Birds album, Counsil Skies. De aankondiging van deze nieuwe plaat bracht meteen een tweede teken in de richting van een Oasis reunie. De nieuwe single, 'Easy Now,' heeft namelijk een sound die ontzettend doet denken aan de hoogtij dagen van Oasis. Zelfs de nieuwe albumhoes van Noel straalt jaren 90 Oasis sferen uit. KINK-dj Jasper Leijdens heeft broertje Liam Gallagher gevraagt wat hij van de nieuwe single vindt en de reactie was enthousiast. 

Het is een roerige tijd voor Noel. Niet alleen zit hij in een stroomversnelling van een albumrelease, maar ook in een echtscheiding. Noel was 11 jaar getrouwd met Sara McDonald, die naar verluid nog een grotere hekel aan Liam had dan Noel zelf. In een interview ziet Noel vooral een toekomst vol opties en mogelijkheden: “It’s going back to the beginning. Daydreaming, looking up at the sky and wondering about what life could be … that’s as true to me now as it was in the early ’90s,” 

ONE ROCKSTAR

We moeten echter niet te hard van stapel lopen. In hetzelfde interview zegt Noel namelijk: "There’s only room for one rockstar in this family." Dit gaat weliswaar over Sonny, de zoon van Noel die inmiddels zijn vader op gitaar voorbij schiet, maar dat verandert niets aan het feit dat de Gallagher familie in feite twee rocksterren telt. 

Ondanks alles lijkt Noel met plezier op zijn tijd met Oasis terug te kijken: "You've got to accept it and not get too precious about it and be thankful that you've actually written songs that still have legs after 25-30 years and not worry about it." Noel heeft in het verleden diverse keren gevraagd naar een Oasis Reunie. Toen was het antwoord altijd steevast: "Nee." Daar lijkt nu verandering in te komen. Wordt 2024 het jaar van de Grote Oasis Reunie? Definitely Maybe. 

Datum

18 januari 2023

SHARE

NU op KINK

Fontaines D.C.

In The Modern World

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje