Stuur ons een berichtje

Frank Carter & The Rattlesnakes wil gigs voor iedereen veilig maken

Als je een punkrockshow bezoekt kan je ervan uit gaan dat moshpits en circlepits ontstaan. Bij de shows van Frank Carter & The Rattlesnakes is het niet anders, echter is er wel één degelijk verschil. De punkrockers zetten zich al langere tijd in voor een veilige omgeving voor iedereen, maar vooral vrouwen, tijdens hun concerten en festivalshows.

“I literally just ask politely.”

Dit jaar speelde Frank Carter & The Rattlesnakes op Down The Rabbit Hole, waar Michiel Veenstra met bandleden Frank en Dean sprak over de veiligheid tijdens de show van de band. Hoe creëert de band nou eigenlijk een safe space voor vrouwen? Frank: “I literally just ask politely.” Omdat de Britten het zo belangrijk vinden dat hun fans een fijne ervaring hebben tijdens hun shows zijn ze hier dan ook heel erg bewust mee bezig, met als doel dat meer artiesten hun voorbeeld volgen. Frank Carter noemt de wereld een plek die niet altijd even fijn is, zeker niet voor vrouwen en daar moet verandering in komen. De eerste stap voor de band is om verandering te brengen in de omgeving waar zij bekend mee zijn, hun optredens. “If we can start there and we can create a safe space for women at our gigs and show the man in the crowd as well: this place is for everybody. Then in ten years time, hopefully that will spread.”

“No one should have a bad time at a rock ‘n roll show.”

De punkrockband vindt het belangrijk dat zij zich proactief opstellen, in plaats van reactief te zijn. Het doel moet zijn dat iedereen zich prettig en veilig voelt tijdens een show en niet dat er reageert wordt, door bijvoorbeeld een show stilleggen, omdat iemand een nare ervaring heeft gehad. “No one should have a bad time at a rock ‘n roll show.”

"You’ll never see a happier fucking moshpit in your life.”

Afgelopen weekend speelde Frank Carter & The Rattlesnakes op Reading + Leeds, waar Frank het publiek opriep om een girls-only moshpit te maken. “You’ll never see a happier fucking moshpit in your life.”

Om nog een stapje verder te gaan om hun doel te bereiken gaat Frank Carter & The Rattlesnakes samenwerken met Calling All Crows voor hun Here For The Music-campagne. Per ticket dat verkocht wordt doneert de band 1 dollar aan Calling All Crows. De organisatie wil muziekliefhebbers inspireren om actief te reageren op problemen die vrouwen ervaren door mensen bewust te maken van deze problemen, samen actie te nemen en gezamenlijk te werken aan sociale verandering.

Datum

29 augustus 2019

SHARE

NU op KINK

Vices, The

Gold

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje