Stuur ons een berichtje

Frank Carter legt zijn ziel bloot in nieuwe single

Durf te praten over je angsten en mentale gezondheid, dat is de boodschap van Anxiety, de nieuwe track van Frank Carter & the Rattlesnakes.

"I don't know who I am / Everybody telling me they can't believe I can / Feel so depressed and unimpressed and be so stressed when I'm so blessed / I got it all and they got less", zingt Carter in de track, die net als de huidige single Crowbar op het nieuwe album End Of Suffering komt te staan.

Met Anxiety wil de zanger laten zien dat niet alles is wat het lijkt: iemand die alles wat je maar kan wensen lijkt te hebben kan toch gebukt gaan onder angst, verdriet en twijfels.

In 2017 cancelde Frank alle gigs die hij als voorprogramma van Papa Roach zou doen om te werken aan zijn eigen geestelijke gezondheid,  In een officiële verklaring erkende hij toen dat het niet goed met hem ging: "Als je worstelt met het gewicht van de wereld om je heen, praat dan alsjeblieft met iemand," zei hij toen. "Verlegenheid kweekt schande, schaamte kweekt eenzaamheid en eenzaamheid zal je doden als je het toelaat. Je bent niet alleen. "

"Wat het leven je ook in je schoot werpt, het zal voorbijgaan," zegt Carter nu. "Je kunt ervoor kiezen jezelf er door neer te laten slaan, maar je kunt het ook ontwijken, moet je zien hoe snel het daan voorbij kan gaan. Voor je het weet ligt het achter je, net als alle andere obstakels die je al hebt overwonnen."

De band lanceerde onlangs ook de hashtag #abetterplaceforyouandme, een online initiatief om het gesprek rond geestelijke gezondheid te openen. Ze gingen een samenwerking aan met een Britse liefdadigheidsinstelling, The Calm Zone, en zijn ook een Instagram-pagina begonnen die specifiek aan de zaak is gewijd.

End of Suffering komt uit op 3 mei.

Datum

2 april 2019

SHARE

NU op KINK

Wombats

Tokyo (Vampires & Wolves)

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje