Stuur ons een berichtje

Formule 1 vraagt artiesten gratis op te treden

De organisatie van de Formule 1 in Zandvoort heeft artiesten gevraagd tegen slechts een onkostenvergoeding op te treden, zo is duidelijk geworden na een instagram-rant van Chef'Special-zanger Joshua Nolet.

Het verzoek om zo goed als gratis op te treden ligt extra gevoelig, omdat het Formule 1 weekend in Zandvoort symbool is geworden voor alles wat er wel kan terwijl festivals voor meer dan 750 bezoekers nog steeds verboden zijn. Toen vorige week het nieuws naar buiten kwam dat er bijvoorbeeld ook een meerdaagse camping bij het circuit wordt aangeboden, laaiden verontwaardigde reacties uit de muziek-en festivalwereld weer op, deels met de grote Unmute Us-protestmarsen als gevolg.

ZEG HET DAN!

Joshua sprak met KINK-dj Michiel Veenstra over de kwestie. "Alles kwam even samen. Vooral in combinatie met de oorverdovende stilte vanuit Den Haag na onze protestmars. Het boeit ze gewoon niet. Maar zeg dat dan. Zeg dan gewoon eerlijk als je kunst niet belangrijk vindt".

Je kunt het gesprek hieronder beluisteren.

00:00
04:36

REACTIE DUTCH GRAND PRIX

De Dutch Grand Prix bevestigt dat een dergelijk verzoek is gedaan aan Chef'Special. Zij spreken van een barterdeal, waarbij de artiesten tickets krijgen in plaats van een honorarium. De organisatie benadrukt dat artiesten dan wel de onkosten vergoed krijgen. "We begrijpen dat als je geen race-fan bent, het voorstel je in het verkeerde keelgat schiet", zegt een woordvoerder van de organisatie.

Datum

26 augustus 2021

SHARE

NU op KINK

Within Temptation

Mother Earth

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje