Stuur ons een berichtje

Fontaines D.C. scoort met 'Jackie Down The Line' de KINK XL!

De nieuwe track van Fontaines D.C. die op hun 3e album zal komen te staan heet 'Jackie Down The Line', en ga je deze week lekker vaak horen als KINK XL!

JACKIE DOWN THE LINE

Toen Carlos O'Connell, Conor Curley, Conor Deegan III, Grian Chatten en Tom Coll, elkaar ontmoetten op het British and Irish Modern Music Institute begonnen ze helemaal nog niet als band. Eerst waren ze een 'dichtcollectief', en er kwamen ook wat dichtbundels uit. In 2019 maakten ze de switch naar muziek, maar de poëtische achtergrond hoor je nog wel een klein beetje terug in hun teksten.

Er komt binnenkort een nieuw album aan: op 22 april komt Skinty Fia uit, de derde plaat van de Ierse post-punkers. En op 11 juni kunnen we de mannen live gaan zien op het Best Kept Secret Festival. In de tussentijd is deze track 'Jackie Down The Line' uitgebracht, en die belooft al veel goeds! De songtitel komt van het scheldwoord 'Jackeen' dat Ieren gebruiken voor mensen uit Dublin, omdat die volgens hun een te grote band met het V.K. hadden. Het woord komt van de 'Union Jack', de vlag van het Verenigd Koninkrijk.

De track kwam tot stand aan het einde van een schrijfsessie waarbij de band het eigenlijk al opgegeven had voor die dag. Toen zanger Grian zijn spullen in aan het pakken was hoorde hij bassist Conor opeens het baslijntje spelen. Er schoot meteen een melodie door zijn hoofd, en 20 minuten later was het nummer zo goed als af.

Je gaat 'Jackie Down The Line' deze hele week veel voorbij horen komen op KINK, het is de KINK XL!

Datum

28 januari 2022

SHARE

NU op KINK

Within Temptation

Stand My Ground

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje