Stuur ons een berichtje

Fontaines D.C. 'In a few weeks we will start recording our second album'

2019 is een bizar jaar voor de Ierse band Fontaines D.C.. Binnenkort speelt de band in een uitverkochte Paradiso, dit weekend op Lowlands. Jasper Leijdens sprak Conor van de band op het festival.

Op KINK hoor je Fontaines D.C. regelmatig voorbij komen. Het gaat hard met de band uit Ierland. Begin dit jaar een show op Eurosonic, daarna een debuutalbum en shows op Loose Ends en Lowlands en dan komt er nog een uitverkochte Paradiso aan. Na de show op Lowlands gaat de band richting Amerika voor shows, maar daarna is het weer tijd om de studio in te duiken.

'In a few weeks we will start recording our second album.'

Op Lowlands sprak Jasper Leijdens met Conor Deegan, bassist van Fontaines D.C. Hij vertelde aan Jasper dat er al druk gewerkt wordt aan een nieuw album. 'We hebben zometeen twee weken vrij, daarna duiken we de studio in om nieuw materiaal op te nemen voor het tweede album.' Dat is snel na het album Dogrel, merkte Jasper op. Conor: 'Ja, het is zoals we het willen doen, we willen geen tijd verspillen. We willen snel met iets nieuws komen.' Tegenwoordig is de band er ook beter in geworden om tijdens tours nieuwe muziek te maken. 'Als je me dit drie maanden geleden gevraagd had, was het anders geweest, toen vond ik het lastig, maar je moet wel. We sluiten ons nu op in hotelkamers om te werken', aldus de bassist van Fontaines D.C. Een releasedatum voor nieuw werk wilde hij nog niet loslaten.

Fontaines D.C. op tour met blues covers en muziek van The Rolling Stones?

Als je ooit in Ierland bent geweest, heb je gemerkt dat in elke pub live muziek iets. Iets wat Fontaines D.C. misschien ook weer gaat doen. Conor: 'We hebben een plan om als we over een paar jaar een break hebben, te gaan touren onder een andere naam en dan blues, en covers van Rolling Stones spelen in barren in Ierland.'. Dat klinkt goed in onze oren!


Woensdag 6 november is Fontaines D.C. terug in Nederland, dan speelt de band een uitverkochte show in Paradiso.

Beluister hier het interview van Jasper met Conor van Fontaines D.C. terug.

00:00
04:18

Datum

17 augustus 2019

SHARE

NU op KINK

Phoenix

Tonight (ft. Ezra Koenig)

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje