Stuur ons een berichtje

Floor Jansen over de nieuwe Nightwish: dit is 100% Nightwish

Vrijdag 7 februari bracht Nightwish de nieuwe single uit, 'Noise'. Na het succesvolle jaar van zangeres Floor Jansen door haar optredens op tv en het winnen van de Popprijs tijd voor een breder geluid? "Nee", zegt Floor op KINK. "Dit is wie we zijn".

"We hebben even overwogen nu door te pakken met een net wat toegankelijker geluid, maar toen dacht ik bij mezelf: nee Floor, dit is nou net het moment om te laten horen waar je als band voor staat", vertelde Floor vanochtend aan KINK-dj Michiel Veenstra, toen hij zich afvroeg of de band een wat breder geluid heeft overwogen op basis van de grote belangstelling voor Floor het afgelopen jaar. "De aandacht in Nederland is tof, maar het is voor ons als Nightwish niet allesbepalend", legt Floor uit. "Fans in andere landen van de wereld hebben daar geen idee van".

Floor vertelde verder over het beeld dat mensen hebben bij metal, de totstandkoming van de nieuwe single 'Noise' en het bijzondere dubbelalbum Human. :||: Nature. dat in april uitkomt. Luister het gesprek hieronder:

00:00
06:28

Datum

10 februari 2020

SHARE

NU op KINK

Soundgarden

Spoonman

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje