Stuur ons een berichtje

Festivals protesteren: Unmute Us

Meer dan 350 evenementen en festivals, waaronder Down the Rabbit Hole, Pinkpop, Lowlands en Best Kept Secret organiseren zaterdag 21 augustus op meerdere plekken in Nederland een protestmars tegen de coronamaatregelen die nu al anderhalf jaar lang festivals onmogelijk maken.

BOOSHEID EN ONBEGRIP 

"Tijdens de recente persconferenties kregen festivals wederom geen groen licht, ondanks de belofte dat deze weer konden plaatsvinden wanneer iedereen die dat wil is gevaccineerd. Dat moment is nu, maar de belofte is officieel gebroken. Bij organisatoren en bezoekers maakt teleurstelling plaats voor boosheid en onbegrip. Het hele jaar is ons een worst voorgehouden, van 'Dansen met Janssen' tot 'The Summer of Love', maar de inzet en solidariteit van jongeren krijgt nul op rekest. Ze worden letterlijk op 'mute’ gehouden door dit kabinet", aldus de deelnemende organisaties in een gezamenlijk statement.

"WE GEVEN HET NOG EVEN"

"Heel lang hebben we met z'n allen gedacht: weet je wat, we geven het nog even", zegt Down the Rabbit Hole directeur Ide Koffeman in gesprek met KINK-dj Michiel Veenstra."We begrijpen dat een pandemie niet zomaar opgelost is, maar op een gegeven wil je wel echt weten waar we nou op aansturen met z'n allen".

LOOP MEE!

De protestmarsen vinden plaats in Amsterdam, Utrecht, Groningen, Nijmegen, Eindhoven en Rotterdam en beginnen zaterdag 21 augustus om 14 uur. Kijk voor de precieze startlocaties op Unmute Us - aanmelden kan (maar hoeft niet) op het Facebook-event.

00:00
05:16

ROSANNE JANMAAT VAN ID&T 

KINK-dj Lars Wijnhoven belde met Rosanne Janmaat van ID&T. ZIj is een van de initieerders van de protestmars. Beluister dat gesprek hieronder terug. 

00:00
05:17

Datum

16 augustus 2021

SHARE

NU op KINK

R.E.M.

What's The Frequency Kenneth

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje