Stuur ons een berichtje

Festivals in gevaar door tekort aan politie?

Staan de festivals aan het einde van de zomer en in het najaar op losse schroeven? Politievakbond NPB luidt de noodklok in De Telegraaf. "We kunnen hier als politie niet aan voldoen."

De politie is volgens voorzitter Struys "uitgewoond". "Wat je ziet is dat evenementen die eerder waren uitgesteld, nu aan het einde van de zomer of in het najaar plaatsvinden", zegt Struys in de Telegraaf. "Maar het aantal is zo hoog."

Berend Schans, directeur van de Nederlandse Vereniging voor Poppodia en Festivals, reageert verbaasd op de uitspraken. "Hoeveel politie zie je nou eigenlijk echt bij grote festivals als bijvoorbeeld Down The Rabbit Hole? Dat is vaak het werk van private beveligingsdiensten".

CAO-RETORIEK

"Het lijkt een beetje op CAO-onderhandelings-retoriek", reageert Schans op KINK. "De politie kampte al voor de COVID-perikelen met een te grote uitstroom, dus ik vind het wel wat frappant dat het via deze band gespeeld wordt".

HOOPVOL

Schans kijkt verder hoopvol uit naar het najaar. "Het wordt ingewikkeld, we zijn nog steeds bezig met het garantiefonds bijvoorbeeld. Maar ik zie het hoopvol in, er gloort licht aan het eind van de tunnel. Vanaf het najaar gaan we weer vlammen!"

Het interview met Berend Schans is hieronder te beluisteren.

00:00
03:48

Datum

26 mei 2021

SHARE

NU op KINK

Green Day

21 Guns

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje