Stuur ons een berichtje

Festivalpodcast met Eric van Eerdenburg: "Ik heb nog nooit zo'n relaxte Lowlands gehad"

In de laatste aflevering van de Festivalpodcast op Lowlands is festivaldirecteur Eric van Eerdenburg te gast. Hij schuift aan bij Julia en Michiel om te vertellen wat hij van de 27ste editie van Lowlands vond.

Eric over de veranderingen en ontwikkelingen van Lowlands

Lowlands is een festival dat zich blijft ontwikkelen. Een bezoeker van 15 jaar geleden zal waarschijnlijk nog weinig van het festivalterrein kunnen herkennen, omdat er altijd dingen veranderen. Podia veranderen van vorm en locatie, er komen activiteiten bij en er verdwijnt van alles.

Dit jaar is er op het terrein weinig veranderd in vergelijking met vorig jaar. Achter de schermen zijn een aantal dingen veranderd: Een nieuw productiekantoor en een aanpassing in de Artist Village voor de headliners. Maar daar merkt het publiek niks van.

Een mogelijke stap richting veranderingen is het testen van een nieuw betalingssysteem. Op een aantal plekken op het Lowlands terrein wordt bestelling (en betalen) via Mobile Order uitgeprobeerd. Het is een systeem dat volgens Eric weinig storingen heeft en een stuk goedkoper is dan RFID-chips in festivalbandjes en alle nadelen van muntjes doet vergeten. Hoewel er nog een officiële evaluatie moet volgen was Eric zelf te spreken over Mobile Order - dus hij sluit niet uit dat ze uiteindelijk op heel Lowlands met Mobile Order gaan werken.

"Billie Eilish was wel heel bijzonder"

Als je Eric vraagt wat zijn muzikale hoogtepunten waren dit weekend geeft hij aan dat hij, logischerwijs, vrij weinig heeft kunnen zien.

Voordat hij naar de podcastopname kwam stond hij bij A$AP Rocky te kijken en hij heeft op zondag nog James Blake gezien, wat hij heel indrukwekkend vond. Maar van de paar dingen die hij heeft gezien vond hij Billie Eilish het meest indrukwekkend. "De vraag was of ze slechts een hype was, en of ze die hype waar kon maken. Maar als je je dan bedenkt dat alles vanuit haarzelf komt, en zich zo vertaalt dat een héle volle Alpha het raakt, dan doe je wel iets heel speciaals".

00:00
43:05

Festivalpodcast op Lowlands 2019

Heb je Lowlands gemist (#fomo) of ben je er wel geweest maar kan je nog geen afscheid nemen? Goed nieuws, er zijn wel drie afleveringen van de Festivalpodcast gemaakt op Lowlands. 

AFLEVERING 1 - Vrijdag

00:00
46:14

De eerste Festivalpodcast aflevering vanaf Lowlands neemt je mee door de vrijdag. We spreken De Staat voor hun bijzondere headline-performance, de eerste muzikale hoogtepunten worden genoemd, er wordt geyoga’t en we hebben een gastoptreden van Stevie the Harmonicaman!

AFLEVERING 2 - Zaterdag

00:00
37:02

In de tweede aflevering van de Festivalpodcast op Lowlands is Tommi Benders te gast, het creatief brein achter Yallah! Yallah!, het dansfeest met muziek uit het Midden-Oosten dat enkele jaren geleden op Lowlands begon en inmiddels is uitgegroeid tot een fenomeen met een eigen clubtour. Samen met Tommi bespreken Julia en Michiel Yallah! Yallah!, het fenomeen Billie Eilish, de show van twenty one pilots en het optreden van Hans(ie) Kazan. En we nemen je mee naar de Dooie Hoek van Lowlands. Letterlijk.

Datum

19 augustus 2019

SHARE

Stuur ons een berichtje