Stuur ons een berichtje

Oasis

Fans en Britse politiek boos over dure Oasis-tickets

De Britse regering gaat het gebruik van "dynamische prijsstelling" onderzoeken, na aanhoudende kritiek op de "deprimerende" en "fors verhoogde" kosten voor tickets voor de reünieconcerten van Oasis .

Fans stonden zaterdag urenlang online in de rij, maar zagen tot hun frustratie dat de prijzen tijdens het wachten omhoog schoten. De Britse regering heeft eerder al aangekondigd om in de herfst een consultatie te starten over doorverkoopwebsites voor tickets, maar bevestigde nu ook dat het de omstreden praktijk van dynamische prijsstelling nader zal onderzoeken.

Minister van Cultuur Lisa Nandy, die binnen de Britse regering verantwoordelijk is voor cultuur- en mediabeleid, heeft aangegeven dat zij een einde wil maken aan "afzetterij bij doorverkoop" en ervoor wil zorgen dat tickets "tegen eerlijke prijzen" worden verkocht. Nandy verklaarde dat het "deprimerend is om te zien dat gewone fans worden buitengesloten" door de fors verhoogde prijzen.

KRITIEK

Dynamische prijsstelling, zoals toegepast door Ticketmaster – het platform waar de tickets voor de Oasis-tour oorspronkelijk werden verkocht – zorgt ervoor dat prijzen stijgen naarmate de vraag toeneemt. Dit systeem leidde tot hevige kritiek, vooral nadat sommige tickets van £135 naar meer dan £350 stegen. Hoewel deze praktijk legaal is onder de consumentenbeschermingswetgeving, roept het vragen op over de eerlijkheid ervan.

Ticketmaster zelf benadrukte dat zij niet verantwoordelijk zijn voor de prijsbepaling, en dat dit in handen ligt van de "evenementorganisator" die de tickets heeft geprijsd naar hun "marktwaarde". Jonathan Brown, de CEO van de Society of Ticket Agents and Retailers, prees de ticketwebsites voor het omgaan met de "enorme vraag" naar de tickets, en gaf aan dat de prijzen door de band zelf zouden zijn vastgesteld.

Oasis en de concertorganisator hebben nog niet gereageerd op deze beweringen.

SCHRIK

KINK-dj Lars Wijnhoven had dit weekend Marijke aan de lijn, die vertelde dat ze behoorlijk schrok van de prijs van de tickets die in haar winkelmandje lagen - en was daar allesbehalve blij mee!

00:00
02:44

Datum

2 september 2024

SHARE

Tags

#Oasis

NU op KINK

Gaslight Anthem

The '59 Sound

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje