Stuur ons een berichtje

Bart Heemskerk

Eurosonic 2022 gaat online door

Nadat het showcasefestival in Groningen vorig jaar ook al verplaatste naar de digitale podia, zal ook Eurosonic Noorderslag van 2022 online plaats vinden. Deze verandering heeft natuurlijk alles te maken met de corona-maatregelen van de overheid.

ENORM BEREIK

"De huidige maatregelen rondom Covid-19 laten het niet toe alle geboekte Europese acts en muziekprofessionals naar Nederland te halen en samen te brengen", laat de organisatie van het festival in een verklaring weten. Maar ze gaan daarbij niet bij de pakken neerzitten. "Eurosonic Noorderslag is van groot belang voor de hele muziekindustrie", zegt festivaldirecteur Dago Houben. "We hebben eerder dit jaar gezien dat het bereik van een digitale editie enorm kan zijn en dat we op die manier het verschil kunnen maken voor de carrière van een artiest."

Daarom laat de organisatie weten zoveel mogelijk namen, die al bevestigd waren, ook op de digitale editie te laten spelen. Onder andere The Vices, Feng Suave, Mazey Haze, Meskerem Mees, Paceshifters, Son Mieux, Sylvie Kreusch, Wet Leg en Yard Act waren al bevestigd voor de editie van 2022.

Datum

2 december 2021

SHARE

NU op KINK

Killers, The

Bright Lights

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje