Stuur ons een berichtje

Michiel Veenstra

Eric Corton zes jaar na het Pinkpop-onweer: ik kon niet meer

Op 9 juni 2014 trok er een groot onweer over het terrein van Pinkpop, dat net bezig was aan de laatste dag en zich klaarmaakte voor headliner Metallica. Presentator Eric Corton sprak het publiek een uur lang geruststellend, maar ook met heldere en strenge instructies toe vanaf het podium. Hoe kijkt hij terug op die memorabele dag?

"Op een gegeven realiseerde ik me wel dat ik er zelf niet heel veilig stond. Een uur lang op de catwalk, iedereen vragen om te gaan zitten. En daar sta ik dan, midden het niks boven iedereen uit". Corton haalt zes jaar na dato herinneringen op aan 9 juni 2014 met KINK-dj Michiel Veenstra.

ER UIT EN ER WEER IN

"Nadat we een uur bezig waren geweest om iedereen uit die voorste vakken te krijgen, daalde op een geven moment de realisatie in dat iedereen ook weer terug zou willen - want Metallica had inmiddels besloten om wel te spelen. We waren bang dat er een stampede zou ontstaan. Ik heb toen voor elkaar kunnen krijgen dat de beveiligers een haag vormden waar iedereen rustig bij aan moest sluiten. Dat is gelukt en daar ben ik best een beetje trots op. Na afloop was ik wel echt kapot. Ik kon niet meer".

Luister het gesprek tussen Eric Corton en Michiel Veenstra hieronder.

00:00
06:19

Datum

9 juni 2020

SHARE

NU op KINK

Muse

Feeling Good

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje