Stuur ons een berichtje

Enter Shikari met Stop The Clocks is KINK XL

De nieuwe single Enter Shikari ‘Stop The Clocks’ is de KINK XL. De meest gehoorde track op KINK komt van de Britse band die inmiddels al vijftien jaar tourt en muziek uitbrengt en bekend staat om de kruisbestuiving uit verschillende genres. Ook met de nieuwste single ‘Stop The Clocks’ verrassen ze opnieuw.

De KINK XL is de terugkeer van Enter Shikari. De single laat eens te meer horen dat deze band niet voor één gat te vangen danwel in één hokje te stoppen is; bij vlagen neigt het naar het meer bekende harde geluid waar Enter Shikari mee doorbrak, maar er valt ook voor de die-hard fan heel wat nieuws te ontdekken in Stop The Clocks.

Fans konden de nieuwe single al een tijdje live beluisteren, want sinds eind vorig jaar speelt Enter Shikari het tijdens optredens in hun live-set. Pas vorige week verscheen de studio-versie van het nummer. In een interview legt frontman Rou Reynolds uit waarom ze met opnemen hebben gewacht: “We wilden het vorige album (The Spark) tijd en ruimte geven om te landen bij onze fans. Daarom was 2018 voor het eerst in onze carrière een volledig jaar waarin we geen nieuwe muziek uitbrachten.” Blijkbaar begon het eind 2018 wel te kriebelen bij de band en zijn ze nieuw werk dus eerst live gaan spelen voor ze de studio indoken.

De single ‘Stop The Clocks’ van Enter Shikari is deze week de hoogste nieuwe binnenkomer de KINK Outlaw 41 en daarmee automatisch de KINK XL. De Outlaw 41 is een lijst van de beste alternatieve muziek van dit moment die je wekelijks van 14.00 tot 17.00 uur hoort op KINK Radio of als podcast.

Datum

19 augustus 2019

SHARE

NU op KINK

Bloodhound Gang

Fire Water Burn

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje