Stuur ons een berichtje

Een update in de programmering bij KINK 80's en KINK 90's!

We hebben naast het hoofdkanaal bij KINK ook drie themakanalen: KINK Distortion, KINK 80's, en KINK 90's! En die laatste twee klinken vanaf maandag 4 maart nét even wat anders!

KINK 80'S

KINK 80's is ons themakanaal waar je al sinds april 2023 24 uur per dag de beste alternatieve muziek uit de jaren 80 hoort: van David Bowie tot The Cure, en van Depeche Mode tot U2! Vanaf nu is de programmering van KINK 80's aangepast, en ziet 'ie er zo uit:

Van maandag tot en met vrijdag is dit de programmering:
07:00 - 09:00 Wake Up Call - Tim Op het Broek
12:00 - 14:00 Elwin van Gestel
16:00 - 18:00 Mark Berendsen

En in het weekend blijft dit de programmering van KINK 80's:
10:00 - 12:00 Tom Winia
12:00 - 16:00 Karel Oosterhuis

Een nieuwe naam in deze programmering is Mark Berendsen:

MARK BERENDSEN

Mark Berendsen zat in de jaren 80 op de middelbare school en begon met studeren. Hij zette zijn eerste schreden op de radio (City Radio in Hilversum, Digitaal FM in Baarn en Radio Decibel en Radio 10 in Amsterdam). Vandaar dat hij zijn muzikale hart heeft verpand aan de 80's. Hij bezocht zijn eerste concert (Simple Minds) en er zouden er nog vele volgen, vooral van Prince (de eerste in 1986). Mark nam met de Purple 100 het initiatief om zijn paarse held te eren.

Mark is elke door-de-weekse dag te horen op KINK 80's van 16:00 tot 18:00 uur, met onder meer "De 12-inch van de dag". Hij vindt het heerlijk op KINK 80's de muziek te laten horen die hij in de jaren 80 al op de radio draaide!

KINK 90'S

Sinds eind vorig jaar is er KINK 90's, ons themakanaal voor de allerbeste alternative rock uit de jaren 90. "De definitie van alternatieve muziek is ontstaan in de jaren 90", zo zegt onze programmadirecteur Michiel Veenstra. "Het waren de jaren van grunge en Britpop, de jaren waarin een hele generatie een stem vond in de afwijkende klanken die haaks stonden op Eurodance en happy hardcore.".

Tot nu toe hoorde je non-stop muziek bij KINK 90's, vanaf nu voegen we aan de programmering twee gepresenteerde programma's toe:

Van maandag tot en met vrijdag hoor je op KINK 90's:
07:00 - 09:00 Morning Glory - Lars Wijnhoven
16:00 - 18:00 Marco van Hierden

Een nieuwe naam in deze programmering is Marco van Hierden:

MARCO VAN HIERDEN

Als 10-jarige gup mocht Marco mee met zijn hoofdmeester van de basisschool als gast in zijn programma op Radio Apeldoorn. Het was liefde op het eerste gehoor! 7 jaar later mocht hij het zelf proberen en is het niet gelukt hem ooit nog achter de microfoon vandaan te krijgen.

Met vlieguren bij Haarlem105, Meerradio, NPO Radio 6 Soul & Jazz, de NPO campus, KINK INDIE, Iceradio en Radio4All op zak is hij nu weer terug op het KINK nest (als blij ei).

Hij was tiener in de 90's en ook al is het 3 decennia geleden, nog steeds kan hij geen dag zonder Incubus, Foo Fighters, Weezer, Radiohead of bijvoorbeeld Oasis. Zo anders is dat met Engelbert Humperdink (jeugd trauma). Die ga je dan ook niet horen bij Marco. Wel hoor je hem en de allerbeste alternatieve 90's elke werkdag (maandag t/m vrijdag) van 16:00 tot 18:00 uur op KINK 90's.

LUISTEREN

We hebben hieronder nog even voor beide themakanalen op een rijtje staan hoe je er precies naar kunt luisteren:

KINK 80's

Je kunt ook KINK 80's luisteren via deze rechtstreekse links in je player naar keuze (deze streams mogen vrij gebruikt worden, zolang dat niet voor commerciële doeleinden wordt gedaan -- dus gebruik ze ook gerust om KINK aan te melden bij services of apps waarin je ons nog niet kunt vinden): 

KINK 90's

  • via de liveplayer op de KINK-site
  • via DAB+ (blok 9C)
  • via de KINK-app, gratis te downloaden in de Play Store en App Store
  • via TuneIn (en daarmee op vrijwel alle draadloze muzieksystemen zoals Sonos, Bluesound, Heos)

Je kunt ook KINK 90's luisteren via deze rechtstreekse links in je player naar keuze (deze streams mogen vrij gebruikt worden, zolang dat niet voor commerciële doeleinden wordt gedaan -- dus gebruik ze ook gerust om KINK 90's aan te melden bij services of apps waarin je ons nog niet kunt vinden): 

Datum

29 februari 2024

SHARE

NU op KINK

Keane

Somewhere Only We Know

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje