Stuur ons een berichtje

Editors brengt nieuwe single van 'The Blanck Mass Sessions' uit

Al eerder was aangekondigd dat Editors op Record Store Day dit jaar 'The Blanck Mass Sessions' uit zouden brengen, maar nu is er meer daarover bekend, en er is een nieuwe single 'Barricades'.

Vandaag maakt Editors bekend wat 'The Blanck Mass Sessions' nou eigenlijk zijn. Het album komt uit op Record Store Day dit jaar (exclusief en gelimiteerde oplage op gekleurd vinyl), en het zijn electronische versies van tracks die op het album Violence staan. Op The Blanck Mess Sessions klinken de eerder uitgebrachte tracks dus ineens heel anders.

The Blanck Mass Sessions zijn ontstaan in 2017. Editors vroeg producer Benjamin John Power, ook wel bekend onder de naam Blanck Mass, om de opnames die aan de basis stonden voor het album Violence van zijn experimentele, electronische sound te voorzien. Daarna vroeg de band producer Leo Abrahams om een middenweg te vinden tussen de sound van Editors en die van Blanck Mass. En hoewel de middenweg het album is geworden, waren de versies die Benjamin ervan maakte het waard om los uitgebracht te worden. 

"Toen we Benjamin benaderden om met ons aan Violence te werken gaven we hem de vrijheid om te doen wat hij wilde. We vonden het niet goed om hem te begrenzen of een richting aan te geven, omdat hij zo'n uniek geluid heeft bij alles wat hij doet, dus we lieten hem gaan. De resultaten van dat process zijn deze versie. Een hele bijzondere versie van ons album Violence'', aldus Tom Smith, zanger van Editors.

Van 7 albumtracks van Violence zijn nu dus nieuwe versies, die binnenkort verschijnen. Ook staat er een nieuwe single op het album, 'Barricades', waar ook een nieuwe clip bij is uitgebracht.

Later dit jaar kun je Editors live gaan zien op het Down The Rabbithole festival.

Datum

25 maart 2019

SHARE

NU op KINK

Snow Patrol

Shut Your Eyes

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje