Stuur ons een berichtje

Edison nominaties voor Pip Blom, S10 en Son Mieux

Boat van Pip Blom, Snowsniper van S10 en Faire de Son Mieux van Son Mieux zijn in de categorie Alternative genomineerd voor een Edison Award. Dat heeft oud-winnaar Dennis van Leeuwen bekend gemaakt op KINK.

Van Leeuwen, die als gitarist van Kane ooit Coldplay en Rammstein versloeg in de categorie, maakte vanochtend de drie genomineerden met de bijhorende juryrapporten:

Pip Blom - Boat 

Nooit eerder werd een Nederlandse band internationaal zo snel omarmd. In 2016 werd de typische Engels klinkende rockband ontdekt via Spotify en afgelopen jaar stonden ze al op het festival der festivals: Glastonbury. Na hun eerste succesvolle singles stelt hun debuutalbum niet teleur, met Boat laat Pip Blom zien geen hype te zijn, maar dat de band solide overeind blijft door songs te maken die nostalgische gevoelens uit de jaren negentig weet op te roepen en tegelijkertijd fris en eigen klinkt.                                                                                                                                        

S10 - Snowsniper                                                                                                                    

De in het jaar 2000 geboren S10 tekende in 2017 bij Noah’s Ark en bracht daar twee EP's uit waar ze indruk maakte door op een prachtige manier haar strijd met mentale gezondheid in muziek en woord om te zetten. Op haar buitengewone debuutalbum Snowsniper gaat S10 muzikaal nog verder en betovert zij op fenomenale manier haar luisteraar door middel van elektronische melancholica, met trip en hiphop en spoken word.   

                                               

Son Mieux - Faire De Son Mieux                                                                                             

Camiel Meiresonne, frontman van Son Mieux, staat bekend om zijn intense podium optredens en rock-‘n-roll livestyle, maar laat zich op zijn debuutplaat Faire de Son Mieux van een kwetsbare kant zien.  Geïnspireerd door de geborgenheid van zijn moeder schrijft hij een album met persoonlijke indie popsongs, bijgestaan door producer Thijs van der Klugt. Faire de Son Mieux is dansbaar en catchy zoals we de band kennen van nummers als Easy en Everyday, zonder ergens voorspelbaar te worden of inhoud te verliezen. 

00:00
04:10

De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland. De onderscheiding is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Award, de Duitse Echo of de Britse Brit awards. De Edison bestaat uit een bronzen beeld vervaardigd door beeldhouwer Pieter d’Hont. De Edison uitreiking valt uiteen in drie muzikale genres. Edison Pop, Edison Klassiek en Edison Jazz/World. De uitreiking is op maandag 10 februari 2020.

Datum

3 december 2019

SHARE

NU op KINK

Alien Ant Farm

Smooth Criminal

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje