Stuur ons een berichtje

Duizend muzikanten eren golden earring in ahoy

Twee jaar geleden werd bekend gemaakt dat één van de succesvolste Nederlandse bands ooit ermee zou stoppen. Vanwege de diagnose ALS bij George Kooymans stopte de Golden Earring volledig, zoals ze ooit hadden afgesproken dat ze altijd samen zouden stoppen. Maar toch lijkt de band nu Ahoy weer vol te krijgen, zonder dat ze daar zelf een noot voor hoeven te spelen!

00:00
04:33

Yaël Vinckx is documentairemaker en zag op YouTube een video van de Italiaanse stad Cesena. Daar wilde de inwoners graag dat Foo Fighters een concert zouden geven, en dus werden 1000 muzikanten verzameld om gelijktijdig 'Learn To Fly' te spelen. De beelden daarvan gingen de hele wereld over en uiteindelijk kwamen de Foo Fighters ook naar Cesena om op te treden, maar Vinckx baalde vooral dat ze zelf het idee van de video niet bedacht had. 

AHOY

En zo werd het zaadje geplant om een documentaire over de fans van Golden Earring te maken. "Dat zijn enorm toegewijde mensen", vertelt ze maandagochtend in de KINK Start aan KINK-dj Tim Op het Broek. "Zij zijn niet opgehouden met fan zijn. Dat is een soort familie en de mensen die ik spreek zeggen ook dat ze, sinds het stoppen van de Earring, elkaar missen."

Dus komt er nu, op 18 oktober een reünie-achtig afscheidsconcert. Niet door de band zelf gespeeld, maar door de fans. "We zoeken duizend muzikanten, amateurmuzikanten", legt Vinckx uit. "Die gaan vier Earring songs spelen in Ahoy, omringd door nog eens duizenden fans." En dus is de zoektocht nu begonnen. "Ik zoek voornamelijk rock bezetting, dus bassisten, drummers, gitaristen en zangers. Die kunnen zich vanaf nu aanmelden op de website deearringenik.nl." De eerste aanmelding is in elk geval al binnen, want Golden Earring-drummer Ceasar Zuidewijk heeft al laten weten mee te willen spelen!

Datum

1 mei 2023

SHARE

Stuur ons een berichtje