Stuur ons een berichtje

Dropt Weezer deze maand een nieuw album?

Vorig jaar zou Weezer het album Van Weezer uitbrengen, maar dat werd door corona weer tot nader order op de plank gelegd. Nu lijkt het er op dat we voor die tijd nog een ander nieuw album kunnen verwachten: OK Human!

Vorig voorjaar zou eigenlijk Van Weezer uitkomen, een album van Weezer vol gierende gitaren als eerbetoon aan rockbands als Van Halen - er kwam ook een eerste single, HERO. Helaas kwam toen corona en werd album plus tour uitgesteld. Echter, in de zomer van 2019 sprak KINK-dj Michiel Veenstra met gitarist Brian Bell voor hun Tivolishow die vertelde dat er naast Van Weezer NOG een nieuw album in de maak is: OK Human. Een album vol ECHTE instrumenten, daarom een knipoog naar Radioheads OK Computer.

00:00
00:00

Verschillende mensen rond de band- waaronder de altijd loslippige frontman Rivers Cuomo - hebben de laatste tijd online hints laten vallen dat OK Human nu EERDER uitkomt dan Van Weezer en deze week ontvingen verschillende fanclubleden een diskette in de post.

MASTERPIECE

De disk is gelabeld met "Masterpiece" met de aanvullende tekst: "Hi Human, open ReadMe.txt". Op de disk:een foto van Rivers Cuomo's gezicht bovenop dat van Bill Gates en een website-URL: http://everythingthatfeelssogoodisbadbadbad.com/ Die URL leidt naar een Spotify-afspeellijst dat begint met een nummer met de titel "ReadMe.txt" van de band "= m = asterpiece" bestaande uit een vrouwelijke gesynthetiseerde stem die een bericht voorleest - waarschijnlijk een toespeling op het nummer "Fitter Happier" van Radiohead's OK Computer:

All my favorite songs are slow and sad
All my favorite people make me mad
Everything that feels so good is bad bad bad
All my favorite songs are slow and sad.
I don't know what's wrong with me

De titels van de daaropvolgende tracks in de playlist vormen met hun beginletter "OK HUMAN".

Laatste hint: op 10 januari werd op de website van de Britse platenwinkelketen HMV een pre-orderpagina voor het persen van het album ontdekt, met een releasedatum van 29 januari . De pagina werd een paar uur later weer verwijderd. Op dezelfde dag werd een recensie van het album gevonden op een Hongaarse blog die de releasedatum van 29 januari bevestigde en impliceerde dat het album 12 nummers lang wordt.

Datum

13 januari 2021

SHARE

NU op KINK

Gorillaz

19 2000 (Soulchild Remix)

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje