Stuur ons een berichtje

Dorp Ferndale zet alles op alles voor Metallicabrug

Ben je fan van Metallica en zoek je nog een bestemming voor je volgende vakantie? Misschien moet je dan een keer naar Ferndale, in het noord-westen van de VS. Niet omdat daar perse veel te doen is, maar wel omdat het dorp vol zit met metalheads die dat ook graag willen laten zien. Vooral op de spoorbrug!

Oorspronkelijk heeft de brug de saaiste naam ooit, namelijk "Rail bridge over the Nooksack River". En hoewel dat de lading van de spoorbrug redelijk dekt, staat de brug in Ferndale vooral bekend als de Metallicabrug. Al vier decenia lang prijkt er op de zijkant van de brug namelijk een groot Metallicalogo, wat er opgespoten is in graffiti. Tot grote ergernis van spoorwegmaatschappij BNSF Railway.

DORPSFEEST

Met enige regelmaat laat de spoorwegmaatschappij de graffiti weghalen door het van de brug af te spuiten of door er overheen te verven. Alleen zijn de inwoners van Ferndale er altijd als de kippen bij om het logo in ere te herstellen. "Some Ferndale residents have taken it upon themselves to paint ‘let’s listen to Metallica’ or variations of the Metallica logo on that bridge for decades,” laat een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten. 

En de brug zorgt ook voor een enorm eenheidsgevoel onder de bevolking. Zo werd het logo in mei 2021 aangepast toen een lokale muzikant in het ziekenhuis lag na een hartaanval. De brug zorgde afgelopen jaar zelfs voor het grootste feest dat Ferndale ooit gezien heeft. "Last summer, we brought a Metallica cover band to the Pioneer Park Stage and it was the largest concert we’ve had in years. We like Metallica in Ferndale. We like our rock and roll. We like our music, and we like it loud", aldus diezelfde gemeentewoordvoerder.

Datum

17 februari 2023

SHARE

NU op KINK

Fontaines D.C.

In The Modern World

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje