Stuur ons een berichtje

Donna Blue gaat ondanks cancelen SXSW toch naar Amerika

Afgelopen vrijdag maakte de organisatie van SXSW bekend dat het grote showcasefestival in Austin Texas dit jaar niet doorgaat in verband met het coronavirus. Dat betekent slecht nieuws voor veel jonge acts wereldwijd die vaak al veel geld in vliegtickets, promotie en andere kostenposten hebben gestoken om daar op te treden. De Nederlandse band Donna Blue gaat ondanks de teleurstelling toch die kant op.

Zangeres Danique van Kesteren hing maandagochtend aan de lijn bij KINK-dj Michiel Veenstra. Het nieuws dat SXSW niet doorgaat kwam vrijdagavond bij de band binnen terwijl ze bezig waren met het signeren van merchandise na hun EP releaseshow in De Nijverheid in Utrecht. "Dat was wel een raar moment, want we hadden een supergoede show gespeeld en dat was wel ene tegenslag", vertelde ze.

Het al dan niet doorgaan van SXSW hing al een poos in de lucht: verschillende techbedrijven als Twitter, Facebook en TikTok hadden zich al teruggetrokken en ook acts als Ozzy Osbourne en Trent Reznor hadden al laten weten niet te willen spelen, maar de organisatie bleef volhouden dat alles gewoon door zou gaan. Pas toen het gemeentebestuur van Austin vrijdag de noodtoestand in de stad uitriep, viel het doek voor SXSW. Er is tot op heden trouwens nog geen besmettingsgeval in de stad bekend, `maar een petitie van inwoners van Austin om het festival te skippen dit jaar werd meer dan 40.000 keer getekend.

Ondanks het cancelen van SXSW gaat Donna Blue toch naar Amerika: niet alleen om de geplande concerten te spelen buiten Austin, maar ook in de Texaanse stad zelf. "We zien dat er al veel op poten wordt gezet door andere organisaties die er nog wat van proberen te maken".

Luister het gesprek hieronder terug:

00:00
02:02
Update maandag 16 maart:

Het einde van de tour...

00:00
01:38
Update zaterdag 14 maart:

De laatste dag in New York

00:00
01:44
Update vrijdag 13 maart:

De exra tijd in New York zorgt voor extra kansen voor Donna Blue

00:00
01:23
Update donderdag 12 maart:

Nog vlak voor het door President Trump uitgevaardigde reisverbod vanuit Europa is Donna Blue aangekomen in New York. Ze houden KINK dagelijks op de hoogte van hun Amerikaanse reis middels audio-appjes.

00:00
06:04

Datum

16 maart 2020

SHARE

NU op KINK

Bettie Serveert

Tom Boy

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje