Stuur ons een berichtje

Dit zijn de zestien KINK Future Icons voor 2022!

Het is nog even in een glazen bol kijken, maar in de verte zien we al gevulde concertzalen, festivalweides met mensen en rijen voor de platenzaken voor nieuwe albums. Maar welke namen moet je daar absoluut gaan zien volgens KINK? Dit zijn de KINK Future Icons voor 2022!

TERUGBLIK

Vorig jaar, tijdens de laatste KINK IN TOUCH waren de talenten voor het jaar 2021 al te horen. Onder andere The Vices, Meskerem Mees, Queen’s Pleasure, Holly Humberstone, Banji, en Girl In Red werden toen verkozen tot namen waar je rekening mee moet houden. En van debuutalbums tot internationale talkshows, en van grote shows tot shows in Nederland: deze Future Icons zijn inmiddels blijvertjes gebleken.

VOORUITBLIK 2022

Voor het komende jaar is er ook weer een grote glazen bol geopend. En ondanks dat het livecircuit nog op gang moet komen, zijn dit de namen om nu alvast naar te luisteren, die je voorbij hoort komen op de radio en waar je gewoon al tickets voor kunt kopen.

Nederlandse bands als POM en Josephine Odhil hebben al een mooie Popronde op naam staan. De Haagse band Wodan Boys komt later dit jaar ook met veel shows en nieuwe muziek. Afgelopen jaar scoorde de Belgische band Ramkot al een top 3 positie in de KINK Playlist Of The Year, maar met Pinkpop op de planning moet het een top jaar worden voor deze alternative rockband.

KINK FUTURE ICONS 2022

De zestien KINK Future Icons van dit jaar, in alfabetische volgorde:

4B2M (NL)

Bilk (UK)

Coach Party (UK)

English Teacher (UK)

Josephine Odhil (NL)

Kids With Buns (BE)

Mazey Haze (NL)

POM (NL)

RAMKOT (BE)

Sylvie Kreusch (BE)

Talk Show (UK)

The Haunted Youth (BE)

The Rills (UK)

Wet Leg (UK)

Wodan Boys (NL)

Yard Act (UK)

 

KINK IN TOUCH

Elke maandag tot en met donderdag draait KINK-dj Jasper Leijdens in KINK IN TOUCH tussen 19:00 en 22:00 de beste nieuwe muziek van het moment. Jasper: ‘Afgelopen jaar hebben de KINK Future Icons, ondanks dat de concertzalen en festivalweides niet gevuld werden, een mooi jaar gehad. Ik kijk nu al uit naar liveshows van de acts voor 2022, en om al hun nieuwe releases in de avondshow te draaien’.

 

Datum

3 januari 2022

SHARE

NU op KINK

Elephant

For a Friend

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje