Stuur ons een berichtje

Dit Zijn de KINK Album Top 1000 All-Stars

Sommige artiesten staan met meerdere albums in de KINK Album Top 1000. Anderen staan er zelfs met meerdere bands in. Maar er zijn een stel muzikanten die wel erg vaak in de lijst terug te vinden zijn. Dit zijn de artiesten die dankij jullie stemmen extra vaak te horen zijn.

JACK WHITE 7x

Zelfs zonder enige notering voor The Dead Weather is er dezer dagen geen ontkomen aan Jack White. Niet heel gek natuurlijk. White heeft met The White Stripes, The Raconteurs en solo een flinke stapel sterke platen afgeleverd. Als je de originele masters van deze platen wil moet je hard je best doen. Jack White bewaart ze namelijk zelf in een kluis met vingerafdrukherkenning.  

JOHN LENNON 9x

Deze ex-Beatle heeft een puntje meer dan zijn oud collega Paul, maar delen wel het overgrote deel van de noteringen. The Beatles staan zeven keer in de lijst. Vervolgens heeft John twee solo platen in de KINK Album Top 1000, terwijl Paul McCartney genoegen moet nemen met slechts een Wings album. Onderscheid moet er zijn. 

ALEX TURNER 10x

Josh Homme, die als producer o.a. werkte aan de Arctic Monkeys plaat Humbug, had nog een achtergrond zanger nodig. Zodoende is Alex Turner terug te vinden op Queens of The Stone Age plaat ...Like Clockwork. Daarnaast is natuurlijk elk Arctic Monkeys album in de KINK Album Top 1000 terug te vinden. Bovenop Alex z'n werk met Miles Kane. 

DAMON ALBARN 10x

Misschien wel de meest consistente muzikant in de KINK Album Top 1000 is Damon Albarn. In de afgelopen dertig jaar heeft deze man zowel met Blur als met Gorillaz steady albums uit gebracht, waardoor hij in z'n eentje goed is voor één procent van de volledige lijst. Zijn solo werk en The Good The Bad & The Queen hebben de lijst niet gehaald. 

EDDIE VEDDER 13x

Een garantie in de KINK Album Top 1000 is dat Pearl Jam in de hogere regionen belandt. Daarnaast heeft Eddie Vedder natuurlijk ook nog solo werk en zijn plaat met Chris Cornell in de vorm van Seattle Supergroup Temple of The Dog. Daarover gesproken, Chris Cornell, staat o.a. met Audioslave en Soundgarden acht keer in de lijst. 

JOSH HOMME: 14x

Hij heeft weliswaar niet de meeste noteringen, maar staat wel met de meeste acts in de lijst. Naast zijn standaard werk met Queens of the Stone Age en Eagles of Death Metal hebben zijn klussjes als achtergrond muzikant ook een flink aantal noteringen opgeleverd. Hij is namelijk ook te horen op albums van Biffy Clyro, The Strokes en natuurlijk Arctic Monkeys.

DAVE GROHL 20x

Dat Dave Grohl zowel met Nirvana als met Foo Fighters geregeld te horen is ligt voor de hand. Maar Dave zou Dave niet zien als hij er niet nog duizenden dingen naast zou doen. Zo drumt hij mee op de plaat van Them Crooked Vultures, Tenacious D en twee albums van grote vriend Josh Homme's Queens of The Stone Age. Hiermee is hij de ultieme koning van de KINK Album Top 1000. 

Datum

22 juli 2022

SHARE

NU op KINK

Red Hot Chili Peppers

Scar Tissue

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje