Stuur ons een berichtje

Down The Rabbit Hole strikt Beck, Cage The Elephant, Bombay Bicycle Club en meer!

Down The Rabbit Hole heeft vandaag de allereerste namen voor 2020 bekend gemaakt! Zo vind je onder andere Cage The Elephant, Two Door Cinema Club, Bombay Bicycle Club op de line-up. Je kan weer rondhoppen op de Groene Heuvels van 2 t/m 5 juli!

De line-up

Down The Rabbit Hole maakte vandaag de eerste bak namen bekend en het zijn zeker niet de allerminste namen. Zo vind je alle onderstaande artiesten op het festival.

Tyler, The Creator, Disclosure, FKA Twigs, HAIM, Kacey Musgraves, Wilco, Beck, BANKS, BICEP (Live), Big Thief, Black Pumas, Bombay Bicycle Club, Cage The Elephant, Charli XCX, girl in red, IDLES, Jehnny Beth, Kate Tempest, Loyle Carner, Sticky Fingers, Thomas Azier, Tierra Whack, Tones and I, Two Door Cinema Club, Whitney, Gigi Masin, Joy Crookes, KI/KI, Kumbia Boruka, L'Impératrice, Men I Trust, The Murder Captial, Santrofi en Tyler Childers. 

Beck

2019 is het jaar van Beck! Hij won een Grammy Award voor Best Alternative Music Album voor Colors, bracht singles 'Uneventful Days' en 'Saw Lighting' uit van het nieuwe album Hyperspace. Ook maakte hij samen met Cage The Elephant de track 'Night Running'. Beide acts staan op Down The Rabbit Hole 2020. Nu hopen dat de twee bij elkaar op het podium kruipen om de track samen live te spelen!

Cage The Elephant 

Festivals en Cage The Elephant kan een lastige situatie zijn, want vorig jaar brak gitarist Nick Bockrath zijn scheenbeen op Pinkpop. Gelukkig is alles genezen en is de band weer op tour. Verwacht goede gitaren, gekke moves van zanger Matt en hopelijk komt er deze keer geen EHBO aan te pas.

Two Door Cinema Club

Met het nieuwe album False Alarm  op zak komt Two Door Cinema Club opnieuw terug naar Nederland. Dit jaar speelde ze al een releaseshow in de Oude Zaal van de Melkweg en in 2020 komen de Noord-Ieren terug voor twee shows in Paradiso en TivoliVredenburg die beide (bijna) zijn uitverkocht. Gelukkig is daar nu ook nog eens een show op Down The Rabbit Hole aan toegevoegd. Deze show belooft vol oude indiehitjes te zitten zoals 'What You Know' en 'I Can Talk', maar natuurlijk ook nieuwe zoals 'Dirty Air' en 'Talk'. Een ding is zeker: je voetjes komen sowieso los van de vloer. 

Bombay Bicycle Club

In 2014 bracht de Britse indieband hun laatste album So Long, See You Tomorrow uit, waarna de band een pauze inlaste om te werken aan hun verschillende soloprojecten. Tot dit jaar daar ineens 'Eat, Sleap, Wake (Nothing But You) was - gevold door 'Everything Else Has Gone Wrong'. In 2020 komt de band met een nieuw album en naar Nederland voor een show in de Melkweg. Best bijzonder, want e band was zo goed als gestopt. instrumenten werden verkocht, elk bandlid was wat anders gaan doen. Maar nu, 10 jaar na het eerste album is het toch tijd voor iets nieuws en dat wordt ook nog eens aangevuld met een show op Down The Rabbit Hole.

Loyle Carner

Deze Britse rapper was in 2019 al te zien in Bitterzoet en gaf hij een show op Lowlands. Met zijn autobiografische teksten weet hij altijd de gevoelige snaar te raken, de verhalen achter zijn tracks vertelde hij uitgebreid over in Release Rundown (luister deze hier terug). Ook hoorde je 'Loose Ends' en 'Ottolenghi' op KINK. Nu kan je deze zomer Loyle Carner opnieuw zien en dan op Down The Rabbit Hole!

girl in red 

Marie Ulven heeft zich jarenlang opgesloten op haar slaapkamer om daar aan de lopende band muziek te maken. Gelukkig voor ons is ze nu naar buiten gekomen, en gaat ze de hele wereld rond met die muziek, die al tijden bekend was via Youtube. Ze stond vorig jaar op Lowlands en komt nu naar Down The Rabbit Hole.

The Murder Capital 

2019 is al een geweldig jaar voor The Murder Capital uit Dublin, maar het succes lijkt alleen maar groter te worden. Ze komen in februari naar Groningen, Den Haag en Amsterdam maar keren in de zomer net zo hard terug voor een festivalshow op Down The Rabbit Hole en geloof ons - dat gaat een legendarische show worden!

Kate Tempest

Ze is dichter, MC, spoken word-kunstenaar en maakt ook nog eens muziek. In oktober dit jaar gaf ze een succesvolle show in Paradiso. In Release Rundown met Julia Gieskes vertelde ze alles over haar plaat The Book Of Traps And Lessons die ze waarschijnlijk ook ten gehoren gaat brengen op Down The Rabbit Hole. Benieuwd? Luister 'm hier terug. 

Down The Rabbit Hole

Afgelopen editie was KINK ook op Down The Rabbit Hole aanwezig. Check de aftermovie om de fijne sfeer te proeven. Down The Rabbit Hole vindt in 2020 van 2 t/m 5 juli plaats bij de Groene Heuvels, Beunigen. De kaartverkoop start op 21 december om 10:00 uur via Ticketmaster.nl. Er zijn enkel weekendtickets te verkrijgen. Met dit ticket heb je drie dagen toegang tot het festival en een plekje op de camping. Deze tickets kosten €187,50 inclusief servicekosten. 

Datum

17 december 2019

SHARE

NU op KINK

Jack White

That's How I'm Feeling

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje