Stuur ons een berichtje

Dit zijn de alternatieve kersttradities van de KINK-luisteraar

December: de maand van de feestdagen. De één is er dol en had de kerstboom het liefst al augustus op opgetuigd - de ander kan niet wachten tot deze maand voorbij is. Iedereen heeft dan ook zijn eigen kersttradities. Ga jij traditie getrouw de ene kerstdag met jouw ouders eten en de volgende dag bij je schoonouders? Of vier jij kerst liever met je vrienden? KINK-dj Tim Op het Broek ging opzoek naar de alternatieve kersttradities van de KINK-luisteraar. Zijn die net zo alternatief als de muziek waar van ze houden?

KERST OP HET STRAND

Luisteraar Nick heeft al in acht jaar geen kerst meer in Nederland gevierd - hij vlucht liever het land uit als de kerstdagen voor de deur staan. Hij vierde kerst al in een tentje in de jungle van Sumatara, in een zout huisje op de zoutvlakte van Bolivia en dit jaar ontvlucht hij Nederland naar een klein hoten dorpje diep in de bossen van Vietnam. 

SPECIAALBIERAVOND

Elk jaar worden er bij Eline en haar vrienden alle speciaalbiertjes uit de kast getrokken voor een speciaalbieravond op Kerstavond Dit klinkt toch wel een stukje beter dan de kaasfondue bij die stinkende tante thuis? Let wel op: een foute kersttrui is wel verplicht! 

KERSTDINER DER GEVALLENEN

Oftewel zo noemt luisteraar Michael het kerstdiner op Kerstavond wat hij al jaren organiseert. Elk jaar nodigt hij allemaal vrienden en bekenden uit waarbij het allemaal even iets minder mee gaat door bijvoorbeeld het einde van een relatie. Hoe je het ook wendt of keert kerst vier je het liefst met mensen waar je omgeeft - of het nou familie of vrienden zijn. 

POPCORN ALS KERSTDINER

Voor Monique staat Tweede Kerstdag al jaren in het teken van de bioscoop. Even geen nette kerstjurkjes en een zelfbereide maaltijd uit het Albert Heijn kerstfoldertje, maar een spijkerbroek en popcorn. De laatste jaren heeft ze Star Wars en Lord of the Rings in de bioscoop gezien. Welke wordt het dit jaar? Toch de rom-com Last Christmas? Of nieuwe Disney favourite Frozen? 

WAXINELICHTJES VOOR OORLOGSHELDEN

Jarengeleden kwam luisteraar Ralph het initatief tegen van iemand die elk jaar met Kerstavond brandende waxinelichtjes neerzette op oorlogsgraven ter nagedachtenis van de mensen die voor ons land hebben gevochten en nooit meer kerst hebben meegemaakt. Hoe mooi is deze gedachte?

DE KERSTTRADITIE VAN TIM OP HET BROEK

Tim heeft zelf ook een bijzondere kersttraditie. In het Limburgse Roggel vindt elk jaar op Eerste Kerstdag de Kerstsessie plaats. In het poppodium waar het plaatsvindt verzamelen allemaal gelegenheids bandjes die maanden naar deze avond hebben toegewerkt want voor één avond zullen zij gezamelijk optreden. Zijn Eerste Kerstdag staat dan ook in het teken van heel veel muziek, nog meer bier en broodjes hamburgers en frikandellen. Wie wil nou niet zo'n kerst? Dus hup op naar Roggel!

Datum

3 december 2019

SHARE

NU op KINK

Just Jack

Starz In Their Eyes

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje