Stuur ons een berichtje

Dit was KINK op Lowlands 2022

Arctic Monkeys, Wet Leg, The Kooks, Yard Act. Allemaal hoogtepunten! Afgelopen weekend stond Biddinghuizen na twee jaar eindelijk weer op z'n kop dankzij Lowlands! Als jij er ook was, dit is hét moment om na te genieten. Was je er niet? Check hieronder snel alle interviews en krijg zo toch een klein beetje mee van Lowlands 2022!

BALTHAZAR

Het is geen geheim dat we bij KINK houden van de Belgische muziek van bijvoorbeeld Balthazar. Het geheim, vooral jezelf niet te serieus nemen. “Het is nodig om jezelf niet te serieus te nemen, zeker in deze business. Anders wordt je opgegeten”, zegt Jinte vlak voor het optreden op Lowlands.

Voorlopig één van de laatste, want zowel Maarten als Jinte gaat zich even focussen op solo-werk. “Ik heb een Warhaus plaat afgewerkt”, zegt Maarten. “Die komt in november. En Jinte is ook aan het schrijven aan een soloproject”

BRING ME THE HORIZON

Met meerdere mosh-pits brak Bring Me The Horizon de Alpha goed af. En in februari gaan ze dat herhalen in Amsterdam, met wellicht een nieuwe samenwerking met Yungblud in hun repetoire. Eerder leek Yungblud daar namelijk op de hinten, maar Bring Me The Horizon ontkent vooralsnog alles. "No way, we hate him".

CLEOPATRICK

Ze vinden het heerlijk om de oceaan over te steken en hun thuisland Canada te verlaten om te toeren door Europa, maar helemaal beseffen doen ze het nog niet. Cleopatrick was al de supportact van Royal Blood en staan nu ook op Lowlands. En als het even meezit, krijgen we binnenkort ook een hoop nieuws van ze!

DAVID KEENAN

Ken je Wim Hof? The Iceman? Blijkbaar heeft David Keenan erg veel aan zijn ademhalingstips. “We do the Wim Hof Breathing before we go on stage. It’s amazing, it brings you to the present and narrows the nervous energy.” En dat kun je als je David Keenan fan bent misschien wel gebruiken, want hij gaat volgende week een album aankondigen (maar dat weet jij nu vast!). Adem in, adem uit!

DECLAN MCKENNA

In Europa heeft hij inmiddels een mooie bus, waarin hij redelijk kan slapen, maar in Amerika zit hij straks gewoon weer in een busje. “We’re all prima-donna’s now, so we’ll have to get used to that again.” Het houdt Declan McKenna ook niet tegen om weer volle bak op te treden, want hoe druk hij ook is, de lach op zijn gezicht lijkt altijd aan te staan, ook vlak voor zijn Lowlands show! “You want you excitement to be infectious.”

GLASS ANIMALS

Het gaat heel erg goed met Glass Animals. En ook al is het op het podium erg warm en stappen ze zwetend de backstage weer in, het maakt ze allemaal niets uit, want het liefst willen ze blijven spelen. En oude nummers die gaan vervelen? Die herschrijven ze gewoon. “If you get tired of a song, you can bring it back in a different way”

JUNGLE

Als ze één ding mogen overslaan tijdens het toeren, dan zijn het de vliegvelden. Maar ja, met een bus naar Amerika wordt erg lastig. En om nou het bootje van de vader van bandlid Josh te pakken… Ze zullen er mee moeten leren leven. En dat doen ze ook, want de band komt terug naar Nederland! “Yes, we will be coming back”! En wellicht hebben ze tegen die tijd wel een nummer met vocalen van KINK-dj Jasper Leijdens daarop!

NANA ADJOA

Lowlands voelt voor haar als thuis. Niet dat ze er ooit eerder als artiest stond, maar ze gaat al sinds haar 16e naar het festival als bezoeker. “Lowlands is het belangrijkste festival van allemaal”. En nu staat ze zelf op de line-up! Dat zou vorig jaar al gebeuren. “Het voelde als een kroon op het werk. En toen ging het niet door, dus toen had ik het afgeschreven en dacht dat we niet meer geboekt zouden worden. En toen kregen we nog een keer het belletje. Dus ik was echt superblij als een klein kind!” 

En na haar optreden is het ook nog niet voorbij. “We gaan vanavond even naar huis, maar morgen komen we weer terug”, laat ze weten. En inmiddels hebben we zelfs begrepen dat Nana Adjoa de laatste avond, gewoon op de Lowlands camping stond!

SHAME

De Britse band Shame heeft, net als zoveel beginnende bands uit dat land, last van de Brexit. Maar dat houdt ze niet tegen om samen te werken met een legendarische producer! Flood werkte in het verleden namelijk al met U2, The Killers, Nine Inch Nails, Depeche Mode, Nick Cave and the Bad Seeds, White Lies en nu komt Shame in dat rijtje te staan! Wanneer het album precies uit komt, dat wil de band nog niet kwijt, maar dat het af is en dat het niet lang meer kan duren, dat zeggen ze wel!

SINEAD O BRIEN

De combinatie Sinead O Brien en Nederland lijkt heel erg goed te zijn. Waarschijnlijk, zo denkt ze zelf, omdat Nederlanders zich ook echt in de teksten durven vast te bijten. Want de liedjes van Sinead O Brien zijn zelden alleen maar voor het gehoor. De teksten zijn echt belangrijk, hoewel ze die soms zelf ook vergeet. “Yesterday I played in Groningen and I nearly lost my words, because I was watching people dancing. I was kind of a bit taken”.

18 september komt ze weer terug naar ons land, dan staat ze in Paradiso!

THE KOOKS

Hun debuutalbum bestaat 15 jaar en dat willen ze vieren, hoewel hun oude platenlabel nog roet in het eten kan gooien. “If our old label doesn’t do things we’re asking of them, we’ll re-record the album”, zegt frontman Luke. “I loved what Taylor Swift did, because it was super hip. But I wouldn’t change much about the songs, because the music is like time capsules”. 

THE LATHUMS

Het was een droom die uitkwam. Het voorprogramma van The Killers spelen. “It’s a band you dream of meeting”, vertellen The Lathums een paar maanden later op Lowlands. Over een muzikale samenwerking met The Killers zeggen ze nog vrij weinig, maar, dat het goed gaat is duidelijk. Want zelfs tegen de lange ritten die tijdens de komende Amerikaanse toer op de planning staan, kijken ze niet op. “It doesn’t matter where it is, as long as we’re playing”.

THE MURDER CAPITAL

Gezond toeren is een hele uitdaging, maar The Murder Capital doet z’n best. “I feel like shit today”, geeft gitarist Damien Tuit wel toe. “But in general we’re quite healthy”. Zo start zanger James McGovern zijn dag met een banaan.” See a banana, eat a banana.” 

WET LEG

De ambitie was om kleine festivals in hun thuisland, Engeland te spelen. Maar blijkbaar mochten Hester en Rhian van Wet Leg veel groter dromen, want inmiddels gaan ze heel de wereld over om bijvoorbeeld heel lang en hard te schreeuwen! De ‘Ur Mum’ schreeuw op Lowlands was niet de langste, maar dat had een goede reden!

YARD ACT

Als er één band is die dit jaar als ene raket gaat, dan is het Yard Act. Via het voorprogramma van Jack White scoorde ze bijvoorbeeld een samenwerking met Elton John! “He managed to get my number and rang me”, vertelt frontman James. “And then we just asked him to be on a tune with us and we had a lovely day in London with Elton John”. 

Oh, en geen zorgen, Yard Act komt snel terug naar Nederland om een kaassoufflé te scoren!

KINK MEET-UP

Met zo'n line-up is Lowlands al een mooi feestje. Maar een feestje is pas echt legendarisch als je het met elkaar kunt delen, om er maar eens een cliché bij te pakken! En dat delen ging tijdens deze editie van Lowlands erg goed, want tijdens de eerste KINK Meet-Up, stonden er lekker veel Mede-KINK'ers in KINK shirt samen te genieten van Yard Act!

Datum

26 augustus 2022

SHARE

NU op KINK

Foo Fighters

Wheels

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje