Stuur ons een berichtje

Robert Westera

Dit is wat je moet weten voor Dauwpop

29 jaar geleden, op Hemelvaartsdag 1995, werd in Hellendoorn de eerste editie van Dauwpop georganiseerd. Destijds duurde het festival van 11:00 uur 's morgens tot 20:00 uur 's avonds en kon je kaarten voor 12,50 gulden reserveren via fax. Inmiddels is het bezoekersaantal ruim vertienvoudigd en dit weekend staan er twee volle dagen lang veel bekende namen op de verschillende podia!

LINE-UP

Op de line-up van Dauwpop staan traditiegetrouw grote namen, zoals The Kooks en Oscar and the Wolf, maar er valt ook genoeg te ontdekken op de kleinere podia. Zo kun je op zaterdag in The Barn bij Whispering Sons terecht voor een portie Belgissche postpunk en raden wij later die dag ook zeker aan om even bij Paceshifters te kijken!

Mocht je meer behoefte hebben aan de gevestigde namen, dan zijn de Bud Main Stage en King King de place to be. Met Son Mieux, The Vices, Oscar and the Wolf, The Reytons, The Indien, Johan, en The Kooks zul je je daar zeker niet vervelen!

SFEER

Maar, staar je zeker niet dood op de line-up. Dauwpop is namelijk een plek waar je je onder kan dompelen in verschillende sferen. Voor de feestbeesten is er bijvoorbeeld de Party Pit, een grote kuil waar gefeest kan worden. Ook is er de Beuk voor technoheads en in Hotel Las Vegas kun je vanuit het no nonsense hoekje vanaf een balkon naar vette gitaarbands kijken. En dat allemaal in een heerlijke bosrijke (en dus ook schaduwrijke) omgeving, waar je op elk moment even een momentje rust kan pakken in een stiller hoekje.

Voor de bierliefhebbers wel een waarschuwing vooraf. Dauwpop schenkt hun bier niet in plastic, maar in kartonnen bekers. Dit allemaal omdat het beter is voor de natuur. Maar, geen paniek. Als je écht een fijnproever bent, kun je ook naar het speciaalbier terras. Daar kun je je biertje gewoon uit glas drinken!

PAKLIJST

Uiteraard moeten op de Dauwpop paklijst de standaard benodigdheden, zoals een goeie festivaloutfit (je KINK-shirt bijvoorbeeld), je festivaltentje en je vooraf vastgestelde budget voor eten en drinken. Maar mocht dit je eerste keer Dauwpop zijn hebben wij nog een paar extra tips om in te pakken!

  • REGENKLEDING
    Dit is wellicht een open deur, want iedereen die Nederland een beetje kent weet dat het altijd kan regenen, maar de voorspellingen voor dit Dauwpopweekend zijn nogal wisselvallig. Neem dus voor de zekerheid regenkleding mee en houdt er rekening mee dat de bosrijke omgeving van Dauwpop drassig kan worden bij flinke buien!
  • INSECTENSPRAY
    Over die bosrijke omgeving gesproken, insectenspray is wel echt een aanrader. Niemand heeft zin om na een heerlijke show van een vette act erachter te komen dat heel hun lichaam onder de muggenbulten zit. Neem dus voor de zekerheid wat insectenspray mee, want voorkomen is beter dan een heel weekend moeten krabben!
  • ZONNEBRANDCRÈME
    Net als regenkleding is dit wellicht een open deur, maar zoals gezegd zijn de weersvoorspellingen nogal wisselvallig. En hoewel er op Dauwpop genoeg schaduw te vinden is, is een extra laag zonnebrandcrème nooit een slecht idee. Zoals Mr. Pinkpop Jan Smeets het altijd zegt: "Goed smeren!"
  • POWERBANK
    Nog even over die bosrijke omgeving van Dauwpop, bomen hebben meestal geen stopcontact. Ga je dus voor de volle festivalervaring en blijf je 2 dagen en slaap je op de camping, dan is een goede powerbank een musthave. Dan weet je namelijk zeker dat je ook aan het einde van het festival je vrienden gewoon terug kan vinden door ze een appje te sturen.
  • DICHTE SCHOENEN
    We begrijpen dat sandalen en teenslippers erg lekker zitten en dat ze ook zeker goed werken bij andere festivals, maar Dauwpop is wellicht niet de beste plek voor open schoenen. Waarom niet? Nou, we zeggen het nog maar een keer. De omgeving is zeer bosrijk en met dichte schoenen voorkom je dat je kleine teen wederom de klappen moet opvangen omdat je net verkeerd op een dennenappel gaat staan. 

KINK SOCIALS

Ga je niet naar Dauwpop? Niet getreurd! Op de Instagram van KINK nemen we je mee naar het festival en zorgen we ervoor dat je dat festivalgevoel het hele weekend lang meebeleeft! Volg ons dus snel en mis niks van de festivalzomer!

Datum

30 mei 2024

SHARE

NU op KINK

Nieve Ella

Sugarcoated

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje