Stuur ons een berichtje

Anieck van Maaren

Dit is waarom we nog deze maand nieuwe muziek van Green Day verwachten

Het lijkt er op dat Green Day nog deze maand met nieuwe muziek komt - sterker nog, we hebben zelfs een exacte datum! Denken we.

Het is elk jaar weer lachen: een meme of gifje posten rond oktober om Green Day-zanger Billie Joe Armstrong wakker te maken, want hee: 'Wake Me Up When September Ends'. Dit jaar doet de band er zelf op bijzondere wijze zelf aan mee. Ze hebben één van die vele tweets gerepost met een link naar de site isgreendayawake.com.

Op die site staat met koeienletters 'YES' te lezen en als je daar op klikt, kom je weer uit bij de site theamericandreamiskillingme.com uit, met daar op een filmpje. In het filmpje zie je Billie Joe ontwaken op 1 oktober, waarna hij naar een kalender kijkt waar 24 oktober is omcirkeld.

STUDIO

De band heeft er geen geheim van gemaakt dat ze werken aan nieuwe muziek. November vorig jaar lieten ze een terugblik zien op een jaar vol highlights (waaronder de Hella Mega Tour in Groningen) en toen verklapten ze al tussen de Amerikaanse en Europese tourdata de studio ingedoken te zijn voor een nieuw album.

Datum

2 oktober 2023

SHARE

NU op KINK

Nothing But Thieves

Impossible

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje