Stuur ons een berichtje

Deze week nieuw op KINK: Sea Girls, Villagers, Friendly Fires en Project Bongo

Elke week hoor je op KINK een lading nieuwe muziek voorbij komen. Deze week is het nieuwe muziek van Villagers, Friendly Fires, Sea Girls en Project Bongo.

Villagers - Summer's Song
'Summer's Song', komt het dichter bij een puur pop nummer dan Conor O'Brien, frontman van Villagers ooit heeft gemaakt. Het was niet eens de bedoeling, maar het was er ineens. Het was een excuus om trompetten te laten klinken als zonnestralen, aldus Conor. En het is voor de band ook een feest om het live te spelen, en dat doen ze ook vaak in Nederland het komende half jaar!
Eind augustus staat Villagers op het gratis Bruis festival in Maastricht, daarna op 7 november in Paradiso Amsterdam, 8 november in LantarenVenster Rotterdam en 17 november nog in het Burger Weeshuis in Deventer.

Friendly Fires - Silhouettes
Acht jaar maar liefst hebben we moeten wachten, maar in augustus komt Friendly Fire ein-de-lijk met een nieuw album: Inflorescent. De eerste single er van heet Silhouettes.

Project Bongo - Miami
Indie met een elektronisch tintje, dat is Project Bongo. Met invloeden van onder andere Two Door Cinema Club, MGMT en Phoenix, maakt de vijf-koppige Herman Brood Academie-band van elk live optreden een waar feestje. Denk aan gitaren gemixt met catchy synthesizers met een dikke laag elektronische beats erover gesmeerd. In 2014 bombardeerde het toonaangevende muziektijdschrift OOR de jongens al als ‘het geluid van 2014’. Geld verdienen ze als vaste band van Roxanne Hazes.

Sea Girls - Closer
De carriere van Sea Girls gaat lekker. Na de KINK XL Damage Done is het nu tijd voor een nieuwe single: Closer! De show op Rock Werchter in Belgie maakte veel indruk, en over een paar weken staat de band op Lowlands. De band uit Londen kreeg al de steun van de BBC vanuti de 'Sound Of' lijst, waar ze als enige band ingestaan hebben.

Datum

15 juli 2019

SHARE

NU op KINK

Fontaines D.C.

In The Modern World

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje