Stuur ons een berichtje

Deze week nieuw op KINK: Georgia, Hippo Campus, Royal Republic en Lime Cordiall

Elke week voegen we op KINK weer nieuwe muziek toe, maar wat hoor je nou allemaal? Deze week kun je nieuwe muziek ontdekken van Lime Cordiall, Royal Republic, Georgia en Hippo Campus

Georgia - About To Work The Dancefloor
Op het eerste gehoor zou je denken: is dit de nieuwe single van Robyn? Maar dat is het niet. Georgia begon als drummer bij Kate Tempest, maar is nu solo op de voorgrond aan het treden. Ze komt uit Londen, en houdt Missy Elliott, Joni Mitchell en Björk als inspiratiebronnen voor. Ze speelt dit jaar op Motel Mozaique, waar je deze week ook kaarten voor kunt winnen op KINK trouwens.

Hippo Campus - Bambi
Ze komen dit jaar naar Nederland voor een show op Pinkpop en een concert in Paradis Noord (Tolhuistuin). De band komt uit Minnesota en de leden zijn allemaal zo'n 21 jaar. Na het album 'Landmark' van vorig jaar komt de band nu met de nieuwe single, 'Bambi', die je vanaf nu op KINK kunt horen.

Royal Republic - Fireman & Dancer
Dikke riffs, meezingrefreinen, een beetje punk hier, snufje bombast daar - dat kun je verwachten van het Zweedse Royal Republic. Maar de hoofdingrediënten van deze vier in strakke snit gestoken oproerkraaiers zijn toch wel zelfrelativering, lol en een flinke stoot adrenaline. Muzikaal doet het denken aan bands als The Hives, Eagles of Death Metal en Kaisers Chiefs, maar foute en kitscherige funk of disco á la The Scissor Sisters wordt ook zeker niet geschuwd. 

Lime Cordiall - Money
In thuisland Australië is Money van Lime Cordiall al een dikke hit, en wat ons betreft is nu ook Nederland aan de beurt. De band bestaat uit broertjes Oli en Louis Leimbach uit Sydney, en onder de naam Lime Cordiall maken ze een mix van psychedelische indiepop en soul. Ze komen ook nog eens naar Nederland tijdens hun eerste Europese tour, 8 augustus staat de band in Paradiso in Amsterdam.

Op zoek naar nog meer nieuwe muziek? Elke week kun je op maandag een ververste Brand New KINK playlist checken.

Datum

8 april 2019

SHARE

NU op KINK

Red Hot Chili Peppers

Scar Tissue

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje