Stuur ons een berichtje

Deze week nieuw op KINK: Elbow, Declan McKenna en Sea Girls

Elke week hoor je weer een frisse lading nieuwe muziek op KINK, maar wat is het nou allemaal? Vanaf nu hoor je nieuwe muziek van onder andere Elbow, Sea Girls, Big Thief en Declan McKenna op de radio.

Sea Girls - Violet

In hun thuisland wordt de Britse band Sea Girls uitvoerig gesteund door dj Annie Mac, in Nederland mogen ze rekenen op liefde van KINK. Hun vorige twee singles Damage Done en Closer werden al KINK XL. Deze track speelden ze ook op Lowlands en nu is ie officieel uit!

Elbow - Empires

Ze speelden het al op Pinkpop, maar nu is ie dan echt officieel uitgebracht: Empires, de nieuwe single van Elbow. Het is na Dexter & Sinister de tweede track van het nieuwe album Giants of All Sizes, dat 11 oktober uitkomt.

KINK-dj Michiel Veenstra sprak op Pinkpop met Guy en Pete van Elbow en toen vertelden ze al waar Empires over gaat: aan de ene kant over in elkaar storten van het Britse rijk door de slopende Brexit ("Wij zijn allemaal overtuigd remainers"), aan de andere kant hoe je eigen leven in elkaar kan storten na het verlies van een geliefde. "Ik ben onlangs mijn vader kwijtgeraakt", legt Guy uit, "en ik vraag me in dit nummer af wat het effect van dat verlies op mijn gedrag en daarmee op mijn relatie en dus mijn vrouw heeft".

Declan McKenna - British Bombs

British Bombs is de eerste nieuwe muziek van Declan McKenna sinds de release van zijn debuutalbum twee jaar geleden. Het energieke nummer is geproduceerd door James Ford, die eerder al produceerde voor onder andere Arctic Monkeys en Florence + The Machine. De lyrics focussen zich op, in Declan’s ogen, de schijnheilige Britse wapenhandel en de invloed dat dit heeft op de rest van de wereld. Hij vindt dat er te vaak van uit gegaan wordt dat de problemen in de wereld te complex zijn om niet te eindigen in oorlog of het niet hebben en verkopen van wapens. “I just think it is pure bullshit."

Frank Turner - Sister Rosetta

Frank begon als punkzanger, maar nam al een paar jaar geleden de afslag naar meer folk-klanken. Eerlijk is eerlijk: het liedje is al een poosje uit, maar we hadden 'm bij KINK een beetje over het hoofd gezien. Toen we 'm afgelopen weekend op Lowlands zagen, wisten we ineens weer hoe goed Frank is. Dus bij deze, hop de playlist op!

Vix 20 - Hashtag Change

Heel veel is er niet bekend over deze band: ze komen uit Engeland en gaan al jaren mee in de muziek. En ze hebben nu een heel catchy track uit met daarin stukken speech van Donald Trump bewerkt. Einde info, start plaat.

Bon Iver - Naeem

Op Best Kept Secret liet hij nog niks los van het nieuwe materiaal, maar inmiddels is er dan eindelijk een nieuw Bon Iver album: I,I. Naeem is daarvan de nieuwe single.

Datum

26 augustus 2019

SHARE

NU op KINK

Tori Amos

Cornflake Girl

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje