Stuur ons een berichtje

Deze week nieuw op KINK: Bony Macaroni, Tamino en Weezer

Elke week hoor je weer een frisse lading nieuwe muziek op KINK, maar wat is het nou allemaal? Vanaf nu hoor je nieuwe muziek van onder andere Bony Macaroni, Tamoni en Weezer op de radio.

Sports Team - Fishing

2019 is een goed jaar voor Sports Team. Na KINK hits als M5 en Here It Comes Again is er nu een gloednieuwe single: Fishing! In januari speelde Sports Team al op Eurosonic, en daarna zijn ze een klein beetje in Nederland blijven hangen. Shows op festivals als Best Kept Secret, Loose Ends en Misty FIelds en clubshows in Rotown en Metropole. De band is van Nederland gaan houden! Na de shows kwam Sports Team langs in de KINK studio voor een speciale live-sessie waar je binnenkort ook alles van gaat horen en zien. Ook spraken ze in Met Het OOR Op Morgen met Jasper Leijdens.

Fishing is de nieuwste single van de band "het refrein was in het begin best lastig om te zingen, maar dat gaat nu goed. Het nummer gaat niet perse over vissen, het is een metafoor voor het leven. We schreven het in de repetitieruimte, en het was voor ons direct de vibe die we wilden", vertelde de band in Met Het OOR Op Morgen.

Weezer - The End Of The Game

Alle vier de bandleden van Weezer groeiden op met liefde voor metal, maar jarenlang hadden ze het idee dat dat nou niet iets was om te koop mee te lopen. Maar de tijden veranderen: er mag weer geshred worden! In mei verschijnt het nieuwe album Van Weezer (inderdaad, een knipoog naar Van Halen), dit is daarvan de eerste single!

 

Bony Macaroni - Neighbors

De vorige single van deze Nederlandse band was zo’n prettig frisse verrassing dat het KINK XL werd: Atlas Fugged. Niet helemaal toevallig samenvallend met de start van de Popronde (waar de band veel speelt) brengen ze nu opvolger Neighbors uit. Geschreven toen zanger Stefan druk bezig moest aan een belangrijke scriptie maar vreselijk gehinderd werd door het lawaai van de bovenburen. De liefde voor deze mensen druipt van het nummer af ;-)

Kita Menari - Into the Dark

Kita Menari had een vliegende start toen debuutsingle Young Lovers onmiddellijk werd opgepikt door vele internationale blogs en afspeellijsten. Twee EP's, Popronde, Eurosonic-Noorderslag, verschillende radio optredens en twee headline clubtours later brengt de band hun gloednieuwe single Into The Dark uit. Het eerste nummer van de aankomende EP Dreaming All The Time, die op 20 november wordt gereleased in de Melkweg, Amsterdam.

Tamino - Crocodile

Er zijn maar weinig Belgische artiesten die van zoveel internationaal aanzien kunnen genieten als Tamino. De doorstart kreeg hij dankzij zijn overwinning in De Nieuwe Lichting, waar hij met zijn ongeziene talent al snel uitgroeide tot het nieuwe Belgische uithangbord in de muziekwereld. Radiohead-bassist Colin Greenwood was zelfs zo onder de indruk dat hij hier en daar meespeelt tijdens de shows van Tamino. Dit najaar trekt de Belg met Egyptische roots weer op pad, onder andere naar de VS en Noord-Afrika. Op 18 oktober verschijnt trouwens een deluxeversie van zijn bejubelde debuutplaat Amir, met een paar nieuwe nummers en vooral heel wat nieuwe versies van reeds verschenen nummers. Crocodile is een van die nieuwe nummers, hoewel het in 2017 al eens durfde op te duiken in zijn setlist.

Datum

16 september 2019

SHARE

NU op KINK

Smashing Pumpkins

Bullet With Butterfly Wings

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje