Stuur ons een berichtje

Deze KINK artiesten zijn populair bij de Grammy's

Deze week is bekend gemaakt dat het duo Wet Leg is genomineerd voor drie Grammys. Of ze zullen winnen weten we in februari 2023. Tot die tijd zullen we voor ze duimen en blikken we terug op onze favoriete artiesten die de felbegeerde beeldjes al eens hebben gewonnen, of juist net niet.

VAMPIRE WEEKEND

De band rondom Ezra Koenig heeft van hun vier nominaties twee keer gewonnen. Vampire Weekend werd voor het eerst genomineerd in de categorie Best Alternative Album in 2010 voor het album Contra. Hun eerste Grammy sleepten ze in 2013 in de wacht. Toen won de plaat Modern Vampires of the City de prijs voor Best Alternative Album. In 2019 won het album Father of the Bride dezelfde award. Dit album was ook genomineerd voor Album of the Year, maar die Grammy ging aan hun neus voorbij. 

PHOEBE BRIDGERS

Phoebe Bridgers deed in één jaar waar Vampire Weekend hun hele carrière over deed: de singer-songwriter had in 2021 maarliefst vier Grammy nominaties op haar naam staan. Ze was terug te vinden in de categorieën Best New Artist, Best Rock Song, Best Rock Performance en Best Alternative Album. Vooral de single 'Kyoto' en het album Punisher waren populair. Ondanks de ongekende liefde voor Phoebe Bridgers ging ze met lege handen naar huis. In twee van die vier categorieën ging Fiona Apple er dat jaar met de Grammy vandoor. 

ARCTIC MONKEYS

Je zou het misschien niet verwachten, maar Arctic Monkeys heeft nog nooit een Grammy gewonnen, en dat terwijl de nominaties niet meer op één hand te tellen zijn. De albums Whatever People Say That I Am... en Tranquility Base Hotel And Casino maakten allebei kans op de award voor Best Alternative Album, maar werden door de concurrentie ingehaald. Dit jaar kunnen Alex Turner en de rest in de herkansing want de single 'There'd Better Be a Mirrorball' is in de race voor een Grammy in de category Best Alternative Performance. 

FLORENCE + THE MACHINE

Florence Welch neemt het op tegen Arctic Monkeys. Ook zij is dit jaar genomineerd in de categorie Best Alternative Performance met de oud KINK-XL 'King'. Net als Turner en de zijnen heeft Welch gedurende haar carrière meer dan vijf nominaties weten te verzamelen, maar heeft ze nog nooit een Grammy mee naar huis mogen nemen. Op het hoogtepunt in 2015 was Florence + The Machine voor drie Grammy's genomineerd maar toen gingen Alabama Shames en Taylor Swift er met de prijzen vandoor. 

FOO FIGHTERS

Tool en The Black Keys zijn ook populair bij het Grammy-committee maar Foo Fighters steekt overal met kop en schouders bovenuit. Gedurende de bands bijna 30-jaar durende loopbaan hebben de Foo's maarliefst 31 nominaties op hun naam staan, waarvan ze de helft mee naar huis hebben mogen nemen. Tijdens de meest recente prijsuitreiking, een week na het overlijden van drummer Taylor Hawkins, mocht de band nog drie awards in ontvangst nemen. 

WET LEG

Dit zou weleens het jaar van Wet Leg kunnen worden. Met drie nominaties, respectievelijk in de categorieën Best New Artist, Best Alternative Performance en Best Alternative Album, is de kans groot dat de dames van Wet Leg een Grammy in de wacht slepen. Maar met o.a. Arctic Monkeys, Florence + The Machine en Arcade Fire ook als kanshebbers is de concurrentie moordend. KINK kijkt reikhalzend uit naar de ontknoping. De prijzen worden uitgereikt op 5 februari. 

Datum

17 november 2022

SHARE

Stuur ons een berichtje